PK-yritysten sääntely helpottuu

Listahtiöiden raportointivelvollisuus kevenee, kun osavuosikatsauksista tulee vapaaehtoisia. Muutos liittyy EU:n avoimuusdirektiivin muutokseen, joka tullee voimaan parissa vuodessa Suomessakin. Taustalla on pyrkimys keventää etenkin pienten ja keskisuurten yritysten sääntelyä. Muutos vapauttaisi yritykset neljännesvuosikatsausten tekemisestä. Puolivuosittaiset raportoinnit säilyisivät ennallaan. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaan mukaan sijoittajan asema ei heikentyisi, sillä yritysten tulosvaroitusvelvollisuus säilyisi entisellään. – Uudistus keventää pk-yritysten byrokratiaa ja osavuosiraportoinnista aiheutuvia kustannuksia, Linnainmaa sanoo. Pörssiyhtiöiden tuottaman tietotulvan väheneminen voi Linnainmaan mukaan jopa lisätä sijoittajien ja analyytikkojen kiinnostusta. Asiasta kertoi Kauppalehti 15.12.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *