Suomi-Hongkong kauppayhdistys avaa ovia matkalla Aasiaan

Reilun 7 miljoonan asukkaan Hongkong on Kiinan erityishallintoalue. ”Yksi maa, kaksi järjestelmää”
-periaate takaa sille suuren itsehallinnon, mm. oman lainsäädännön ja valuutan. Hongkong sijaitsee keskellä Aasian markkinoita. Sieltä on erinomaiset yhteydet Singaporeen, Malesiaan, Indonesiaan, Japaniin, Koreaan ja Filippiineille. Useat kansainväliset yhtiöt ovat perustaneet Hongkongiin Aasian toimintojensa keskuksia. Hongkong on maantieteellisesti osa dynaamista Helmijokilaakson aluetta, jossa on noin kolmannes Kiinan taloudesta. Suurimmat ulkomaiset sijoitukset Kiinaan tulevat juuri Hongkongista.

Suomi- Hongkong kauppayhdistys on aktiivinen toimija Suomen ja Aasian välisessä kaupassa. Se järjestää monia erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joissa autetaan suomalaisia yrityksiä etabloitumaan Aasiaan. Kauppayhdistys tarjoaa tukea ja apua Hongkongiin suuntaaville yrityksille ja tekee läheistä yhteistyötä Team Finland Hongkongin kanssa. www.finncham.fi ja  www.kauppayhdistys.fi.

Maaliskuussa 2014 kauppayhdistys järjestää yhdessä China Finland Golden Bridgen kanssa Hongkongissa sijoittajaseminaarin suomalaisille ICT- alan startup-yrityksille, jotka hakevat liiketoimintojensa laajentamista Kiinaan. Samoin maaliskuussa yhdistys järjestää Oulussa kauppakamarin kanssa seminaarin, jonka teemana on Hongkong porttina Aasian markkinoille. Molemmista tapahtumista saa lisätietoja kauppayhdistyksestä; hanna-leena.harma@chamber.fi .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *