CETA-sopimus vauhdittaa Suomen vientiä Kanadaan

Kansainvälinen kauppakamari ICC Suomen mukaan Euroopan parlamentin myönteinen kanta EU–Kanada-kauppasopimukseen pelastaa EU:n kasvot uskottavana kauppakumppanina. “Päätös vauhdittaa Suomen vientiä Kanadaan. Syytä onkin, sillä Kanada on Suomelle vasta 18. tärkein vientimaa”, Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja Timo Vuori sanoo.

Timo Vuori 20.5.2016 rajattu

Kanadan julkisten hankintojen avautuessa potentiaalia löytyy arktisten olosuhteiden osaamisessa ja teknologiassa

“Perinteinen metsä-, ICT- ja terveysteknologiavienti hyötyy, kun tuotteiden kaksinkertainen testaus vähenee”, sanoo Vuori.

Vuoren mukaan uutena vientituotteena saattavat hyvinkin olla suomalaiset elintarvikkeet, sillä Kanada poistaa 92 prosenttia maatalous- ja elintarvikkeiden tulleista.

EU voi ottaa roolia kauppapolitiikan johtamisessa

EU–Kanada-kauppakumppanuus saattaa Vuoren mukaan osoittautua arvokkaaksi sillaksi myös USA:n markkinoille, mikäli USA hylkää EU:n kauppakumppanina ja työn alla olleen TTIP-sopimuksen.

“Mikäli USA kääntyy sisäänpäin, maailman isoimmalle kauppa-alueelle EU:lle tarjotaan nyt myös kauppapoliittista johtajuutta. CETA on askel oikeaan suuntaan”, muistuttaa Vuori.