Suuri Tietoturvapäivä 29.11.2016

Suuri Tietoturvapäivä 29.11.

Suuressa Tietoturvapäivässä pohditaan ajankohtaisia asioita. Tietoturva on noussut merkittäväksi tekijäksi sekä yritysten kilpailukyvyn että yhteiskunnan turvallisuuden kannalta. Samaan aikaan yritykset pohtivat, mitä uusi EU:n tietosuojasäännöstö tuo tullessaan. Uusi asetus tuo mukanaan uutuutena hallinnollisen sanktion, joka on merkittävä; liikevaihtoon sidottu sakko on suuri: 10 tai 20 miljoonaa euroa taikka 2 tai 4 prosenttia yrityksen maailmanlaajuisesta kokonaisliikevaihdosta. Kyseessä on iso muutos, sillä edelleen on yrityksiä, joissa ei ole hallitustasolla aiemmin käyty läpi yrityksen tietosuoja-asioita. Tulevaisuudessa tietoturvan ja -suojan tulisi kuitenkin olla sisällytetty erilaisiin digitaalisiin hyödykkeisiin.

Nyt on oivallinen ajankohta selvittää ja miettiä, miten tietoturva ja -suoja on hoidettu yrityksessäsi ja mihin kaikkeen pitää jatkossa varautua.

ILMOITTAUDU

11.15  Ilmoittautuminen ja lounas

12.10  Tervetuloa
Toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä, Keskuskauppakamari

12.15  Suomesta tietoturvallisen liiketoiminnan kärkimaa
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner

12.30  Tietoturvaopas
Lakimies Minna Aalto-Setälä, Keskuskauppakamari

12.45  Digitalisaatiohankkeet EU:ssa ja niiden merkitys yrityksille
Varapääjohtaja Antti Peltomäki, Euroopan komissio
Kommenttipuheenvuoro: Johtava digitalisaatioasiantuntija Ilkka Lakaniemi, Aalto Yliopisto, Keskuskauppakamari

13.30  Kyberuhat muuttuvassa maailmassa
           Yksityisen sektorin ja julkisen sektorin roolit
Professori, kyberturvallisuusjohtaja ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll, Aalto-yliopisto, Insta DefSec              Oy

14.10  Kahvit

14.45  Tietosuojauudistuksen merkitys yritysjohdolle ja sen taloudellinen merkitys yrityksille?
Partner, Head of Data Protection Jukka Lång, Asianajotoimisto Dittmar & Indrenius

15.30  Mitä jos kaikki ei mennytkään niin kuin Strömsössä – ennakollinen varautuminen ja                              kriisitilanteiden hoito
Practice Leader, Risk & Security Management Jani Kallio, F-Secure Oyj

16.05 Keskustelu ja puheenjohtajan päätössanat