Sinä olet osa muutosta

Suomen ja suomalaisten tulee muuttua. Tämä tarkoittaa sinua ja minua. Meidän jokaisen on oltava valmis tekemään muutoksia omalta osaltamme.

Pekka Viljakainen

Tässä on juuri sinun prioriteettilistasi muutokseen:

 1. Aloita itsestäsi. Mieti, mihin olet käyttänyt aikaasi eilen. Miten ajankäyttösi täytyy muuttua.
 2. Tee suunnitelma siitä, miten muutos tapahtuu.
 3. Toteuta suunnitelma resurssien uudelleen suuntaamisesta.
 4. Kaikkia asioita voidaan mitata. Pysähdy kuukauden tai vuoden kuluttua katsomaan, onko muutos tapahtunut omalla kohdallasi.
 5. Mieti, miten tuotat lisäarvoa lähellä oleville.
 6. Nauti epäonnistumisista. Maailmanvalloittajat ovat rohkeita. Epäonnistumisen päivä on hyvä päivä.
 7. Ole aidosti kiinnostunut ihmisistä. Sosiaalinen kanssakäyminen ja kansainvälisyys ovat avainasemassa kansainvälistymisessä ja työpaikkojen luomisessa.
 8. Unohda muukalaispelko ja erilaisuusajattelu. Ei ole suomalaisia tai ulkomaisia, on vain täysin tasa-arvoisia asiantuntijoita, toiset puhuvat savoa ja toiset kiinaa.
 9. Älä pelkää. Maailmassa on vähän sellaista uuden tekemistä, joka on valmista. Uuteen liittyy aina riski ja pelko.

Pekka Viljakainen

Yksi kommentti artikkeliin ”Sinä olet osa muutosta

 1. Pekka Viljakaisen muutosteesit kolahtivat heti! Muutos on henkilökohtaista, konkrettista ja mitattavaa. Muutos on rationaalista asioiden eri tavalla tekemistä. Mutta myös tunteita; pelkoa, epävarmuutta, rohkeutta. Oman kokemukseni pohjalta ehdottaisin, että listan viimeinen pointti nostetaan kärkeen. Muutostaistelussa on aina kysymys pelon voittamisesta.
  Suosittelen lämpimästi Pekka Viljasen kirjaa No Fear kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden johtamismalleista.

Kommentointi on suljettu.