Kauppakamarijohtaja virittää lemmenlukkoja

”Saan toimia pakkina ja välillä luottohyökkääjänä elinkeinoelämälle ja viime kädessä koko alueen hyvinvoinnille”, toteaa Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Rasila. Toimenkuvaan kuuluu kaikkea junayhteyksistä käteisautomaatteihin ja rutkasti yhteydenpitoa erilaisiin ihmisiin. Ensimmäisen yrityksensä 17-vuotiaana perustanut vanha sarjayrittäjä ymmärtää yrittäjän arkea.

Tommi Rasila
Tommi Rasila palkittiin vuonna 2010 kultaisella yrittäjäristillä 20 vuoden yrittäjyydestä. Nyt hän johtaa kahdeksatta vuotta menestyksekkäästi Tampereen kauppakamaria.

Mitä teet työksesi? Olen Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja. Työnkuvani on moninainen. Ennen kaikkea vastaan vaikuttamisesta, jonka parissa meillä työskentelee monta muutakin. Kauppakamari tarvitsee keulakuvan, joka panee itsensä likoon yhdessä ajettavien asioiden puolesta, ja sellainen olen pyrkinyt olemaan. Tärkeä osa työtäni on valikoida asioita, joita tuodaan julki ja pitää näitä sitten esillä esiintymisissä ja kirjoituksissa. Lisäksi pidän yhteyttä niin jäsenistöömme kuin ulkoisiin kumppaneihimme.

Mitä olet viime aikoina saanut aikaan? Olemme kampanjoineet aktiivisesti varsinkin ”Länsi-Suomen Allegron” puolesta. Vaadimme nopeaa junayhteyttä Pietarista Tampereelle. Yhteys palvelisi paljon laajempaa aluetta kuin omaamme. Olemmekin saaneet tukea länsirannikolta Turusta Lappiin saakka. Pystytimme varsin tyypillisen kampanjan: teimme esitteet sekä suomeksi että venäjäksi, ja olemme käyneet puhumassa asiasta erilaisissa tilaisuuksissa.

Toinen mieluinen viime aikojen projekti liittyy maailmalla maanmerkkeihin kiinnitettäviin lemmenlukkoihin. Tampereella on kaksi siltaa, joihin niitä kerääntyy. Lisätäksemme vetovoimaamme matkailukaupunkina ja tehdäksemme samalla hyvää olemme päättäneet yhteistyökumppanien kanssa edistää lukkojen ilmestymistä. Sopimusvuori-organisaatio teettää lukkoja mielenterveyskuntoutujien kuntoutustyönä, Sokos-hotellit toimittaa niihin irtokirjaimet ja kauppakamari hoitaa lukot paikalleen. Mukana on myös Tampereen seudullinen elinkeinoyhtiö. Tuotot menevät Naisten Pankin mikrolainoihin kehitysmaiden naisille.

Mikä on haastavinta nykyisessä työssäsi? Haastavinta on ajankäytön ja fokusoinnin suunnittelu. Erilaisia yhteydenottoja tulee valtavasti, ja skaala koulujen työelämäkasvatuksesta keskustapysäköintiin on melkoinen. Täytyy pystyä valikoimaan ne asiat, joihin keskitytään.

Mikä on suurin saavutuksesi nykyisessä työssäsi? Suurin saavutus takavuosilta on tietysti HHJ eli hyväksytty hallituksen jäsen –koulutuskokonaisuus. Viimeaikaisempia saavutuksia on käteisautomaatin järjestäminen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Nyt Suomessa on Helsinki-Vantaan lisäksi toinenkin lentoasema, jolla on käteisautomaatti.

Mikä työssäsi tekee sinut onnelliseksi? Parasta tässä työssä on se, että saa pyyteettömästi toimia kotiseutunsa hyväksi. Emme ota vastaan maksullisia toimeksiantoja tai tee mitään, mikä sotisi arvojamme vastaan. Olen välillä pakki ja joskus luottohyökkääjä elinkeinoelämälle ja viime kädessä koko alueen hyvinvoinnille. Päivittäisessä työssä onnelliseksi tekevät myönteinen palaute, onnistumiset ja erilaisten ihmisten tapaaminen.

Mitä harrastat? Vuodenajasta, seurasta ja fiiliksestä riippuen harrastan sukellusta, laskettelua, golfia, sulkapalloa, squashia tai kuntosalilla käyntiä. Lisäksi puuhailen omakotitalon, puutarhan sekä pienoisrautateiden ja –lennokkien parissa. Nautin musiikista joko kuunnellen tai itse soittaen.

Mottosi? ”Think big”, jonka suomennan ”yritä edes”.

Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Rasila on vuoden 2011 kauppakamarilainen. Hänet palkittiin poikkeuksellisen suuresta aktiivisuudesta yhteisissä hankkeissa, toiminnan kehittämisestä sekä ansiokkaasti järjestetystä HHJ-konseptoinnista.

2 kommenttia artikkeliin ”Kauppakamarijohtaja virittää lemmenlukkoja

Kommentointi on suljettu.