Juha Häkkinen houkuttelee osaajia energiselle Pohjanmaalle

Vaasan seudulle muodostunut pohjoismaiden suurin energiaklusteri työllistää yli 10 000 ihmistä, ja kauppakamari pyrkii varmistamaan uusien työntekijöiden virran Pohjanmaalle. Kauppakamarin toimitusjohtaja Juha Häkkinen on iloinen alueen menestyksestä, tyytyväisistä jäsenistä ja hyvästä työporukasta.

Juha Häkkinen

Mitä teet työksesi? Olen Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja, ja työni pitää sisällään monenlaisia vastuita. Ylläpidän verkostoja, otan kantaa, pyrin tuomaan 1070 jäsenyrityksemme äänen kuuluviin.

Mitä olet saanut viime aikoina työssäsi aikaan? Olemme juuri saaneet valmiiksi ison työn, Coastline 2012–2013 –julkaisun. Englanninkielinen Coastline ilmestyy joka toinen vuosi, ja se esittelee aluettamme sekä avainyrityksiämme ja muita toimijoita.

Olemme myös tehneet paljon töitä Pohjanmaan energiaklusterin eteen, ja nyt tieto siitä on selvästi levinnyt. Meillä on täällä Pohjoismaiden suurin energia-alan työpaikkakeskittymä: yli 10 000 työpaikkaa. Olemme saaneet yhteistyökumppaneita panostamaan klusteriin ja tehneet sitä tunnetuksi mm. viestimällä tiedotusvälineille ja järjestämällä energia- ja ympäristöalan seminaareja. Yksi tähän liittyvä tempaus on ollut energialähettilään etsintä. Tästä kesätyöpaikasta saa 30 000 euroa palkkaa ja huimat työsuhde-edut.

Mikä on haastavinta työssäsi? Meillä olisi niin paljon tehtävää ja vain kahdeksan duunaria. Lisähaasteena meillä on laaja alue ja kolme konttoria. Myös kaksikielisyys on meille sekä ilo että haaste – teemme kaiken molemmilla kotimaisilla kielillä.

Mitä olet oppinut työssäsi? Virheistä olen ainakin oppinut, että ne pitää oppia unohtamaan. ”Ojaan saa ajaa muttei jäädä.” 16-vuotisen kauppakamariurani aikana olen myös oppinut, että yritykset tietävät itse parhaiten omat asiansa. Yrityksiä ei siis kannata neuvoa vaan kuunnella.

Mitä pidät suurimpana saavutuksenasi työssäsi? Sitä, että meillä on hyvä henkilökunta ja tyytyväiset jäsenet. Tämä on tutkimuksissakin todistettu.

Mikä on tärkein tulevaisuuden haasteenne, ja miten toimitte sen eteen? Alueen vetovoiman lisäämiseksi on tehtävä töitä, sillä tänne tarvitaan vuosittain yli tuhat uutta osaajaa muualta Suomesta ja ulkomailta. Tähän päästäksemme pyrimme jatkuvasti vahvistamaan koulutustarjontaa, tiedottamaan työtilaisuuksista ja markkinoimaan aluetta myös englanniksi.

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Se, että ihmisillä on töitä ja alue menestyy. Koen tekeväni merkityksellistä työtä.

Mitä harrastat? Monipuolista liikuntaa, avantouintia, kunnallispolitiikkaa.

Mottosi? ”Walk the talk”, toimi niin kuin puhut.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Juha Häkkinen houkuttelee osaajia energiselle Pohjanmaalle

Kommentointi on suljettu.