Pienemmät tullit ja vakaammat olosuhteet

Venäjän WTO-jäsenyys on suurin edistysaskel Venäjän ja EU:n välisissä taloussuhteissa kymmeniin vuosiin, arvioi kaupallinen neuvos Mia Hurtta, ulkoministeriön kauppapoliittinen asiantuntija. Jäsenyyden myötä markkinoillepääsy helpottuu ja toimintaympäristö muuttuu vakaammaksi. Suomelle parasta on tuontitullien lasku. Puun vientitullit laskevat puoleen, tai jopa neljännekseen, nykyisestä. Sääntely-ympäristö paranee, ja avoimuutta lisätään suomalaisille yrityksille keskeisissä tullauskysymyksissä. Ongelmatilanteissa UM:n kauppapoliittinen osasto auttaa.

Venäjä ja WTO -videosarjan muut osat:

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb: Vähemmän yllätyksiä, enemmän bisnestä

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä: Maantiede + osaaminen = lukemattomia mahdollisuuksia

Suurlähettiläs Matti Anttonen: Paras talousuutinen Suomelle ja Venäjälle

Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso: Venäjän tulli sitoutuu reiluun peliin