Paras talousuutinen Suomelle ja Venäjälle

Venäjän WTO-jäsenyys oli paras talousuutinen viime vuonna niin Suomessa kuin Venäjällä, toteaa suurlähettiläs Matti Anttonen, ulkoministeriön Venäjän-asiantuntija. WTO-jäsenyys on paljon muutakin kuin tullien alentumista. Se on Venäjän mahdollisuus avautua maailmantaloudelle, houkutella investointeja ja palveluita ja näin parantaa niin tavallisten kuluttajien kuin elinkeinoelämän asemaa. Ulkoiset toimijat pääsevät WTO-jäsenyyden myötä nauttimaan kehittyneistä investointiolosuhteista. Jäsenyys myös edistää Venäjän ja EU:n välisiä suhteita.

Venäjä ja WTO -videosarjan muut osat:

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb: Vähemmän yllätyksiä, enemmän bisnestä

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä: Maantiede + osaaminen = lukemattomia mahdollisuuksia

Ulkoministeriön kauppapoliittinen asiantuntija Mia Hurtta: Pienemmät tullit ja vakaammat olosuhteet

Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso: Venäjän tulli sitoutuu reiluun peliin