Venäjän tulli sitoutuu reiluun peliin

WTO-sopimuksen myötä Venäjän tullin toivotaan noudattavan entistä paremmin maailmankaupan fair play -sääntöjä, kertoo Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso. Yritykset odottavat erityisesti tullin toiminnan muuttumista avoimemmaksi ja helpommin ennakoitavaksi. Tullitoimipaikkaa ei enää saa siirtää kertomatta siitä hyvissä ajoin eikä vastoin asiakkaiden ja kaupan etuja. Toinen merkittävä parannus on Venäjän sitoutuminen kauppalaskuhintaperusteeseen. Sopimus on vasta tulossa voimaan, ja kokemukset siitä on hankittava yhdessä. Tulli neuvoo ja ohjaa oikeiden yhteistyötahojen luo.

Venäjä ja WTO -videosarjan muut osat:

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb: Vähemmän yllätyksiä, enemmän bisnestä

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä: Maantiede + osaaminen = lukemattomia mahdollisuuksia

Ulkoministeriön kauppapoliittinen asiantuntija Mia Hurtta: Pienemmät tullit ja vakaammat olosuhteet

Suurlähettiläs Matti Anttonen: Paras talousuutinen Suomelle ja Venäjälle

Yksi kommentti artikkeliin ”Venäjän tulli sitoutuu reiluun peliin

Kommentointi on suljettu.