Kauppakamarien kiertue vie yritykset Venäjälle!

Venäjälle laajentaminen herättää monta kysymystä kansainvälistyvässä yrityksessä: Miten onnistumme lakien viidakossa? Miten etabloidumme turvallisesti Venäjälle? Miten rahoitamme liiketoiminnan ja hoidamme maksuliikenteen? Kun markkinat kotimaassa eivät enää kasva, on aika suunnata katse itärajan toiselle puolelle. Kauppakamarien kiertue kertoo miten.

Yritysten avuksi Kauppakamari on luonut ympäri Suomea vierailevan Suomalainen yritys ja Venäjän markkinat -kiertueen. Tilaisuuksien tavoitteena on antaa asiantuntijatietoa yrityksille, jotka ovat hiljattain laajentaneet toimintaansa tai harkitsevat sen laajentamista Venäjälle.

“Lainsäädännöllinen toimintaympäristö Venäjällä on Suomeen verrattuna hyvin erilainen, ja tieto asioista, jotka tulisi huomioida Venäjälle laajentaessa on hajautunut moneen paikkaan. Tilaisuudessa jaamme tietoa Venäjän verojärjestelmästä, yhtiömuodoista, tavaramerkkirekisteröinnin merkityksestä ja muista perusasioista. Nämä ovat niitä neuvoja, joita yritykset eniten kaipaavat”, kertoo tilaisuuksien vakiopuhuja Paula Paloranta Keskuskauppakamarin välityslautakunnasta.

Kiertue on jo vieraillut Mikkelissä ja Seinäjoella.

“Venäjän kauppa on erityisen ajankohtainen tänä vuonna Venäjän liittyessä WTO:n jäseneksi, mikä näkyi myös yritysten kiinnostuksesta Seinäjoella järjestetyssä tapahtumassa toukokuussa. Tilaisuuden monipuolinen ohjelma tarjosi hyvän tietopaketin Venäjän kaupasta kiinnostuneille yrityksille”, kertoo Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin apulaisjohtaja Tomi Kohtanen.

Vielä ehtii mukaan! Tilaisuudet ovat maksuttomia. Ilmoittautumisohjeet ja ohjelman saat oman alueesi kauppakamarilta.

Kiertueen aikataulu:

18.09.2012 Turun kauppakamari, Turku