Venäjä on nyt WTO-jäsen: suomalaisyrityksille monia etuja

Venäjästä tuli viime viikolla vihdoin Maailman kauppajärjestön WTO:n jäsen. Suuren naapurimaan liittyminen kauppajärjestöön tuo suomalaisille yrityksille viisi merkittävää etua:

1. Tullimaksujen aleneminen tuo suomalaisille vientiyrityksille 250 miljoonaan euron edun nettona vuodessa.
2. Myös tuontitullit alenevat noin 25 miljoonaa euroa nettona vuodessa.
3. Kaupankäynnin ennakoitavuus rajalla lisääntyy ja mielivaltaisuus vähenee.
4. WTO-jäsenyys sääntöineen lisää suuryritysten luottamusta Venäjään ja rohkaisee investointeihin.
5. Suurempien yritysten esimerkki ja onnistumiset saattavat pidemmällä aikavälillä kannustaa myös pienempiä yrityksiä Venäjän markkinoille.

– Seuraava askel Venäjästä kiinnostuneelle yritykselle voi olla yhteyden ottaminen kauppakamariin. Maamme kauppakamarit ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari tekevät voimakasta ja hyvää yhteistyötä ja auttavat kaikin tavoin siinä, että yritykset saavat sitä tietoa, mitä Venäjälle lähdettäessä tarvitaan, kannustaa Risto E.J. Penttilä.

Katso koko Venäjä ja WTO -videosarja.
Lue lisää eduista suomalaisyrityksille Yle:n uutisesta.