Vientikaupan rahoitus -ohjelmasta vauhtia pk-yritysten vientihankkeisiin

Haluatko kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa vientiä lisäämällä? Tarvitsetko lisätietoa viennin rahoitusratkaisuista? Finnvera hakee parhaillaan uusia osallistujia pk-yrityksille suunnattuun Vientikaupan rahoitus -ohjelmaan.

Finnveran Vientikaupan rahoitus -ohjelma on suomalaisille pk-yrityksille suunnattu ohjelma, jonka tavoitteena on parantaa yritysten vientikauppoihin liittyvää rahoitusosaamista.

– Ohjelmamme on mahdollisimman käytännönläheinen. Tavoitteena on löytää yrityksen omien vientikauppojen rahoitukseen sopivia työkaluja, joita yritys voi jatkossa hyödyntää tehdessään tarjouksia ulkomaisille asiakkailleen, rahoituspäällikkö Erno Ihto Finnverasta kertoo.

Ohjelma järjestetään nyt toista kertaa viime kevään myönteisten kokemusten ansiosta. Viime kevään ohjelmaan osallistui 24 yritystä.

– Kevään ohjelmaan osallistuneilta yrityksiltä saamamme palaute kertoo, että ohjelma tarjoaa hyvän tilaisuuden oppia uutta ja syventää tietämystä viennin rahoituksesta.

Ohjelmaan haetaan nyt erityisesti investointitavaroita, kuten koneita, laitteita tai tuotantolinjoja, valmistavia yrityksiä. Ohjelmaan valittavien yritysten liiketoiminnan tulee olla kannattavaa, ensimmäisten vientikauppojen tulee olla jo tehty ja yrityksellä tulee olla halu edelleen kasvaa vientiä lisäämällä. Yksityiset pankit ovat pääosassa vientikauppojen rahoituksen järjestämisessä, kun taas Finnvera toimii järjestelyissä takaajana. Siksi on tärkeää, että yrityksellä on toimiva pankkisuhde.

Ohjelmaan kuuluu Helsingissä 9.10.2012 järjestettävä vientikauppojen rahoitusta käsittelevä ajankohtaisseminaari sekä yritysten avainhenkilöille järjestettävä asiakaskohtainen Vientikaupan rahoitus -päivä loka–marraskuussa 2012. Ohjelmaan valitut yritykset saavat myös mahdollisuuden osallistua yhteistyökumppaneiden, Management Institute of Finland MIF:n (entinen Fintra) ja Kansainvälinen kauppakamari ICC:n, järjestämään koulutukseen. Ohjelma on yrityksille maksuton yhteistyökumppaneiden järjestämää koulutusta lukuun ottamatta.

Lue lisää ohjelmasta ja hae mukaan:
http://finnvera.fi/Vienti/Vientikaupan-rahoitus-ohjelma