Mikko Kuitunen nuorten yrittäjien Timangi 2012-kilpailun voittajaksi

Tamperelaisen ohjelmistotalo Vincit Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen on tämän vuoden nuorten yrittäjien Timangi-kilpailun voittaja. Kuituselle luovutettiin 30 000 euron pääpalkinto start up -konferenssi Slushin yhteydessä järjestetyssä palkintogaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla 21.11.2012. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Satakunnan kauppakamarin jäsenyrityksen Lavian Eristys Oy:n Jukka Väkeväinen.

Vuonna 1980 syntyneen Kuitusen yritys on saavuttanut merkittävän aseman ohjelmisto-alalla innovatiivisella ja rohkealla otteellaan. Yritys toimii menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla ja yrityksen liiketoimintaa kuvaavat luvut ovat aivan omassa luokassaan. Kilpailussa toiseksi tuli Ville Kyllönen, jonka Konesilta Oy on erikoistunut käytettyjen maanrakennuskoneiden maahantuontiin. Konesillan  innovatiiviset toimintatavat ja pitkäjänteinen kasvutarina perinteisellä toimialalla palkittiin 20 000 eurolla.

Kilpailun kolmannen sijan ja 10 000 euron palkinnon sai Lavian Eristys Oy:n Jukka Väkeväinen. Väkeväisen teollisuuseristykseen erikoistunut Lavian Eristys on onnistunut erinomaisesti kilpailulla alalla. Valintaraadin erityishuomion sai onnistunut sukupolvenvaihdos, jonka seurauksena yritys on jatkanut kasvuaan. Lavian Eristys Oy on Satakunnan kauppakamarin jäsenyritys.

Nuorten yrittäjien vuotuinen Suomen mestaruuskilpailu Timangi järjestettin tänä vuonna kolmannen kerran. Kilpailun voittajat valitsi valintaraati, jossa oli edustettuina yrittäjiä, elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen yrittäjät, MTK, Nuori yrittäjyys ry, Haaga-Helia AMK, Aalto-yliopisto sekä Keskuskauppakamari.

Palkinnot voittajille jakoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Kuvassa vasemmalta aloittaen Ville Kyllönen, Jukka Väkeväinen, Jan Vapaavuori ja Mikko Kuitunen.