Uusi viestintäpäällikkö virittää verkostoja

Keskuskauppakamari haki vuoden alussa viestintäpäällikköä valtakunnan kiinnostavimpaan viestintäalan tehtävään, jossa saa vihkiytyä maan yritysten menestykseen niin valtakunnallisella tasolla kuin 19 kauppakamarin alueellisesta näkökulmasta. Laajan viestintäuudistuksen vastikään toteuttanut kauppakamariryhmä haki monipuolista talousviestinnän osaajaa, jolla on vankka kokemus median toimintatavoista ja tarpeista. Rekrytointiprosessi herättikin suurta mielenkiintoa viestintäalan ammattilaisten keskuudessa ja hakemuksia saapui liki 100. Nyt paljastamme kaiken uudesta osaajastamme ja hänen taustastaan!

Virallinen osa kuuluu näin: Patrik Lindfors on nimitetty Keskuskauppakamarin uudeksi viestintäpäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.8.2013. Lindfors toimii tällä hetkellä Forum för ekonomi och teknik -talousaikakauslehden päätoimittajana. Sitä ennen hän on työskennellyt talous- ja pääkirjoitustoimittajana Hufvudstadsbladetissa.

Mutta mitä löytyy taustalta? Pyysimme Patrikia kertomaan lisää!

Patrik Lindfors

Miksi innostuit tehtävästä?

Innostuin heti kun näin rekrytointi-ilmoituksen, sillä vastaavia työtehtäviä tulee vain harvoin vastaan. Harva muu organisaatio on yhtä keskeisellä näköalapaikalla suomalaisessa elinkeinoelämässä. Tässä tarjoutuu mahdollisuus työskennellä koko yrityskentän kanssa, ja tutustua vielä tarkemmin sen kirjoon. Olen seurannut elinkeinoelämää median puolelta, nyt pääsen astetta lähemmäs.

Keskuskauppakamarilla on korvaamaton tehtävä sillanrakentajana elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan välillä. Haluan edistää tätä omalta osaltani tulevassa roolissani.

Mitä olet tehnyt aikaisemmin?

Työskentelen tällä hetkellä Forum för ekonomi och teknik -aikakauslehden päätoimittajana, joka on Suomen ainoa ruotsinkielinen talousaikakauslehti. Lehden lukijakunta koostuu lähinnä ekonomeista ja insinööreistä, eli kyseessä on vahvasti elinkeinoelämään keskittyvä ammattilehti. Ennen nykyistä tehtävää toimin talous- ja pääkirjoitustoimittajana Hufvudstadsbladetissa.

Viimeisten neljän vuoden aikana olen rakentanut yhden Suomen suurimmista LinkedIn-keskusteluryhmistä, jossa on jo runsaat 5000 jäsentä.

Ryhmässä Forumin lukijat ja muut elinkeinoelämästä kiinnostuneet voivat keskustella, vaihtaa mielipiteitä ja verkostoitua. Ryhmän avaaminen nimenomaan LinkedIn:iin osoittautui oikeaksi valinnaksi, koska siellä keskustelun pääpaino on ammatillisissa asioissa. Olemme myös järjestäneet seminaareja, joissa keskusteluryhmän jäsenet voivat tavata ja jatkaa ajatusten vaihtoa kasvokkain. Yhdistämällä sosiaalisen median seminaareihin olemme pystyneet tarjoamaan mahdollisimman hyvät edellytykset keskusteluun, verkostoitumiseen ja yhteisten asioiden edistämiseen.

Mitä osaamista tuot mukanasi Keskuskauppakamariin?

Olen työskennellyt pitkään yritysviestinnän vastaanottavalla puolella eli mediassa, joten tiedän, millaista on toimitustyön arki. Pitkä kokemus taloustoimittajana ja talousaikakauslehden päätoimittajana on antanut vankan tuntemuksen talouden, politiikan ja yritystoiminnan lainalaisuuksista ja toimintatavoista. Uskoisin, että voin tuoda myös uusia ajatuksia sosiaalisen median hyödyntämisestä Keskuskauppakamarin viestintätavoitteiden saavuttamisessa.

Millaisessa viestintätiimissä tulet työskentelemään?

Kauppakamariryhmä koostuu Keskuskauppakamarista sekä 19 alueellisesta kauppakamarista. Keskuskauppakamarissa kollegoitani ovat viestintäjohtaja Senja Larsen ja tiedottaja Sanna Kuivalainen. Lisäksi kussakin kauppakamarissa on viestintävastaava, joiden kanssa olemme säännöllisesti tekemisissä. Iso voimavara viestinnälle on kauppakamarien väen laaja asiantuntemus. Kauppakamarit tuntevat Suomen yritysmaailman jokaisen kolkan. Tärkeä tehtävämme on varmistaa, että yritysten on hyvä toimia koko maan laajuudelta.

Työkielesi on ollut ruotsi, miten luulet siirtymisen suomenkieliseen ympäristöön sujuvan?

Monikielisyys on jokaisen työyhteisön rikkaus, kanssani saa mielellään harjoitella ruotsia! Vaikka työkieleni on tosiaan ollut ruotsi, on sähköposteissa ja ulkoisessa kommunikoinnissa kielenä ollut pitkälti suomi. Puhumme myös kotona molempia kieliä. Olennaista on, että talouden ja politiikan merkitykset ovat samat kaikilla kielillä. Uskoisin, että monikielisyys on molemminpuolinen etu ja pystymme jatkossa palvelemaan myös ruotsinkielistä mediaa paremmin!

Mitä muuta kuuluu elämääsi?

Perheeseeni kuuluvat viestintäalalla toimiva vaimoni Camilla ja 6- ja 9-vuotiaat tyttäremme. Vapaa-aikaa vietämme yhdessä perheen kanssa touhuten, odottelemme jo kovasti kesämökkikautta. Muutama vuosi sitten viritin itselleni uuden urheiluharrastuksen kamppailulajien parista, pidettäköön sitä vaikka neljänkympin kriisin ilmentymänä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Uusi viestintäpäällikkö virittää verkostoja

1. Toivotamme sinulle ja perheellesi onnea kaikessa tulevassa. Urpo ja Sirkka

Kommentointi on suljettu.