Naisjohtajien toisen mentorointiohjelman avausseminaari: “Upeaa osaamista eri toimialoilta”

Alma-talolla käynnistettiin maanantaina 27.1.2014 Keskuskauppakamarin toinen naisjohtajien mentorointiohjelma. Ohjelmaan haki runsas sata kunnianhimoista naista, joista 40 valittiin mukaan. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa muistutti tilaisuudessa, että naiset likimain puuttuvat suurten yritysten liiketoimintajohdosta. “Naisia on paljon viestintä- tai HR-johtajina, mutta näiltä paikoilta noustaan harvoin toimitusjohtajiksi. Siksi painotimme valintoja tehdessämme kiinnostusta liiketoimintaan”.

Kahvitauolla ja tilaisuuden jälkeen aktorit ja mentorit pääsivät verkostoitumaan.

Alma-talolla esittäytyneet mentoroitavat eli aktorit edustivat monipuolista osaamista eri toimialoilta kuten teollisuudesta, palvelusektorilta, järjestöistä ja yliopistoista. Ikähajonta oli yli 20 vuotta.

Osa mentoreista oli mukana jo ensimmäisessä naisjohtajien mentorointiohjelmassa, mutta mukana oli myös uusia nimiä. Moni mentori kertoi lähteneensä toiselle kierrokselle, koska koki itsekin hyötyvänsä mentoroinnista.

Aktorit vaikuttivat vilpittömän innostuneilta esitellessään muille oman mentorinsa.

Crisis Management Initiative (CMI):n johtaja Tuija Talvitie keskusteli kahvitauolla oman mentorinsa, ministeri Christoffer Taxellin kanssa.

“Odotan mentoroinnilta ennen kaikkea tiukkaa haastamista”, Talvitie sanoi. “Haluan, että mentorointi pakottaa miettimään asioita uudella tavalla, ja saan myös aikaa uusien ajatusten työstämiselle.”

Vieressä kuunteleva Taxell näytti tyytyväiseltä. Taxellin mukaan hyvä aktori on riittävän rohkea ja avoin, eikä pelkää kertoa omia näkemyksiään.

Paikan päällä koottiin Twitteriin reaaliaikaisesti tilaisuuden kiinnostavimmat kommentit. Lue kaikki tilaisuuden tweetit kootusti täältä. Kuvia tapahtumasta löytyy Keskuskauppakamarin Flickr-tililtä.

Ensimmäinen naisjohtajien mentorointiohjelma järjestettiin vuonna 2012.

Edellisen ohjelman Minna Heinonen:  Tärkein kysymys nyt: Miksi? Miksi olet tässä ohjelmassa? Porautukaa syvällisesti syyhyn

Minna Heinosen vinkki mentorointiin: Pyhittäkää tapaamisaika. Keskittykää keskusteluun ja vapautukaa arkiaskareista

Toni Hinkka: Mentoroinnissa asioita ei pidä jättää vain keskustelun tasolle, vaan niitä pitää testata käytännössä

Mentori Markku Pohjola: Onnistuneen mentoroinnin avain on suunnitelma siitä, mitä tehdään. Tapaamisille teema ja sisältö