Pk-yrityksille uutta kansainvälistymisrahoitusta osana Team Finlandia

Pienille ja keskisuurille yrityksille on tarjolla uusi Tekesin tarjoama rahoitusmuoto, jota voidaan käyttää asiantuntijapalveluiden ostoon yksityisiltä palveluntarjoajilta. Tarve uudelle Team Finland Explorer -rahoitukselle syntyi, kun Finpron julkisrahoitteiset konsulttipalvelut lopetettiin.

 EK:n, Keskuskauppakamarin ja Suomen Yrittäjien mielestä uusi Tekes-rahoitus tulee akuuttiin tarpeeseen, sillä kaupallistaminen ja markkinoillepääsy ovat yritysten kansainvälistymisen kohtalonkysymyksiä. Uusi kansainvälistymisrahoitus tuo sisältöä yritysten kansainvälistymistä tukevaan Team Finland -hankkeeseen ja tukee Finpron uudistumista.

Avustusta konsultointipalveluiden ostoon

Tekesin tarjoama Team Finland Explorer -avustus on tarkoitettu pk-yrityksille, kun ne ostavat  asiantuntijapalveluita esim. markkinoiden kartoitukseen tai kansainvälistymiseen liittyvien liiketoimintasuunnitelmien tekoon.  Yrityksillä on mahdollisuus vapaasti valita itselleen sopiva asiantuntijapalvelu joko Suomesta tai ulkomailta.

Uuden rahoitusmuodon tarve syntyi Finpron muutoksesta, jonka mukaan Finpro ry ei enää tarjoa julkisrahoitteisia konsulttipalveluita. Korvaavana tukimuotona pk-yrityksille tähän muutosvaiheeseen Tekes on kehittänyt Team Finland Explorer -rahoituksen. Sitä voi hakea loppuvuoden ajan, minkä jälkeen pyritään saamaan käyttöön pysyvä tukimuoto työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamana.

Elinkeinoelämän järjestöjen mielestä on hienoa, että Tekes pystyi nopeasti kehittämään tilapäisen rahoitusratkaisun pk-yritysten tarpeisiin. Se tukee myös kansainvälistymispalvelujen osaajien tarjonnan laajenemista. Olennaista on varmistaa kansainvälistymispalveluiden kilpailuneutraliteetti eli se, että yritykset voivat aidosti valita itselleen sopivimman palveluntarjoajan.

Lainarahoitusta pilotti- ja demorahoitukselle

Samalla Tekes lanseeraa uuden pilotti- ja demorahoituksen, jonka avulla erikokoiset yritykset voivat testata uutta tuotetta ja nopeuttaa sen kaupallistamista. Rahoitus on lainaa, jota myönnetään ilman vakuuksia. Laina voidaan jättää osittain perimättä, mikäli demoprojekti ei tuota toivottua tulosta.

Myös tälle rahoitusmuodolle elinkeinoelämän järjestöt näkevät suurta tarvetta. Monen hyvän idean kaupallistaminen edellyttää, että niiden toimivuus testataan esimerkiksi yhdessä asiakkaiden kanssa. Pilottihankkeita ja testauksia rahoittamalla tuetaan myös sitä, että yritykset pääsevät hankkimaan elintärkeitä asiakasreferenssejä.

Lue myös:

Team Finlandin tiedote: Team Finland Explorer -rahoitus kansainvälistymistä tukevien palvelujen hankintaan

 

Technology concept

Yksi kommentti artikkeliin ”Pk-yrityksille uutta kansainvälistymisrahoitusta osana Team Finlandia

 1. Hei,

  Opiskelen yhdessä 15 muun opiskelijan kanssa Tampereen Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikössä Proakatemialla. Meillä on ensi vuoden syksynä tarkoitus tehdä kansainvälinen projekti, jonka tarkoituksena on kartoittaa ulkomaille työllistymisen mahdollisuus valmistuville opiskelijoillemme. Aiomme tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja tutustua paikalliseen työkulttuuriin. Osaatko sanoa mitä apurahoja on tällä hetkellä haettavissa tai mitä apurahoja tulee myöhemmin haettavaksi.

  Ystävällisin terveisin,
  Aleksi Aalto
  Volumi osk
  aleksi@volumi.fi
  0500 628 628

Kommentointi on suljettu.