Kasvu Open sparraa kasvunälkäisiä yrityksiä

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyrittäjyyskilpailu ja sparrausprosessi kaikille kasvusta kiinnostuneille yrityksille. Se tarjoaa yrityksille laajaa asiantuntemusta yritystoiminnan käynnistämisestä kasvuun ja kansainvälistymiseen. Haku vuoden 2015 kilpailuun käynnistyy tammikuussa 2015.

001-kasvu-open-12-finalistia-web-2397
Kasvu Open 2014 -finaalin 12 parasta yritystä hetkeä ennen voittajien valintaa

Kasvu Open -kilpailun tavoitteena on antaa mahdollisimman monelle yritykselle tilaisuus testata ideoitaan  ja toimintaansa ulkopuolisten asiantuntijoiden ja sijoittajien kanssa. Osallistujille maksuton Kasvu Open tarjoaa parhaimmillaan uudenlaisen tavan ajatella ja toimia kasvun puolesta.

”Suomi tarvitsee yrityksiä, joilla on kova halu kasvaa ja tavoitella markkinoita kotimaan ulkopuolelta. Kasvu Open tukee tätä kehityssuuntaa”, sanoo Kasvu Openin johtaja ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Kasvu Openiin voi hakea mukaan kahta eri reittiä: osallistumalla oman alueensa Kasvupolkuun tai lähettämällä avoimen hakemuksen  Kasvu Open -sparraukseen. Yrityskohtaisissa sparrauksissa pelisääntöinä ovat avoimuus ja rakentava kehittäminen.

Yritys esittelee liikeideansa ja kasvusuunnitelmansa mylläreille ja toisille kasvuyrityksille Kasvun kiitoratapäivissä eli yrityskohtaisissa sparrauksissa. Mylläreinä toimivat huippuasiantuntijat ja yksityiset sekä julkiset rahoittajat, jotka pyrkivät löytämään kasvuyrityksille parhaat palvelut ja resurssit.

Tuomaristo valitsee yhteensä 80 yritystä valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin, johon Kasvupolkujen voittajat pääsevät suoraan. Muut finalistit valitaan avoimeen hakuun osallistuneiden yritysten joukosta.

“Kasvun Kiitoradalla yritys pääsee testaamaan omia kasvusuunnitelmiaan nopeasti, tehokkaasti ja tuloksellisesti. Yritys verkottuu ja saa näkyvyyttä, mikä lisää yritysten tuotteiden ja palveluiden kysyntää sekä yrityksen kiinnostavuutta  yhteistyökumppanina ja sijoituskohteena”, Valkeinen kertoo.

Haku alkaa 10.1.2015

Haku alueellisiin ja toimialakohtaisiin Kasvupolkuihin sekä avoimeen kilpailuun käynnistyy tammikuussa 2015. Avoimeen kisaan voi hakea mukaan 30.6.2015 asti. Kasvu Open -finalistit julkistetaan alkusyksystä. Mukaan valituja yrityksiä sparrataan syksyn aikana Kasvun Kiitoratapäivissä.

Kasvu Open 2015 huipentuu 22. – 23.10.2015 Jyväskylän Paviljongissa pidettävään finaalitapahtumaan.

Lisätietoja: www.kasvuopen.fi