HTT-tavarantarkastajien joukko kasvoi 18 tarkastajalla

Palvelun tai tavaran puolueettomia teknisiä tarkastuksia tekevien hyväksyttyjen tavarantarkastajien (HTT) joukko kasvoi 18 tarkastajalla. Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalautakunta hyväksyi 18 kokelaan suoritukset lokakuussa järjestetystä HTT-kokeesta.

HTT

Uusia HTT-tarkastajia saatiin kahdeksalle kauppakamarialueelle: Etelä-Savoon, Helsingin seudulle, Hämeeseen, Kuopion alueelle, Pohjanmaalle, Satakuntaan, Tampereelle ja Turkuun. Vuosittain järjestettävän HTT-kokeen läpäisi tänä vuonna 18 kokelasta 21:stä. Hyväksytyt edustavat osaamisaloiltaan mm. rakennus-, kone- ja sähköaloja.

Puolueetonta asiantuntemusta teknisiin tarkastuksiin

HTT-tarkastajan pätevyys edellyttää kokeen läpäisemisen lisäksi vankkaa käytännön kokemusta ja tutkintoa osaamisalalta. Uudet tavarantarkastajat voivat aloittaa toimintansa seuraavan vuoden alussa osallistuttuaan sitä ennen perehdyttämistilaisuuteen.

“HTT-tarkastajan puoleen käännytään, kun palvelulle tai tavaralle tarvitaan puolueeton tekninen tarkastus. Tarkastustoimeksiannot vaihtelevat omakotitalon kosteusvaurion selvittämisestä metsäkoneen arvonmäärityksiin. Erityisesti riitatilanteissa objektiiviselle asiantuntijanäkemykselle on käyttöä”, Keskuskauppakamarin lakimies ja tavarantarkastajalautakunnan sihteeri Raisa Harju kertoo.

Suomessa toimii noin 200 tavarantarkastajaa. Tarkastuksia tehdään vuosittain hieman alle 1000, eniten rakentamiseen, ajoneuvoihin ja koneisiin liittyen. Tarkastuksien tilaajista noin puolet on yrityksiä ja organisaatioita ja puolet kuluttajia.

Yksi vuoden vaihteessa aloittavista uusista HTT-tarkastajista on kuopiolainen Eero Heikkinen, jonka osaamisalaan kuuluvat pääasiassa rakennustekniikan eri osa-alueet.

“Alueellamme on selkeästi kysyntää HTT-tarkastuksille niin kuluttajien kuin yritystenkin puolella. Minulla on rakennustuotannosta noin 20 vuoden kokemus, ja pätevyyden myötä pystyn vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin yhä paremmin”, rakennuttamistoimistoyrittäjänä toimiva Heikkinen kertoo.

Lue lisää tavarantarkastuksesta: https://kauppakamari.fi/tavarantarkastus/