Kari Jordan valittiin vuoden puheenjohtajaksi

Keskuskauppakamari onnittelee vuoden 2014 hallituksen puheenjohtajaksi valittua Metsä Board Oyj:n Kari Jordania. Jordan toimii myös Keskuskauppakamarin hallituksen puheenjohtajana. Palkitsemisen perusteena olivat hänen näyttönsä Metsä Board Oyj:n hallituksen puheenjohtajana Metsä Boardin kehittyessä kriisiyhtiöstä oman toimialansa johtavaksi ja taloudellisesti vakaaksi yhtiöksi vuosien 2005–2014 välisenä aikana.

Kari Jordan

Palkittava puheenjohtaja valittiin suomalaisten pörssiyritysten joukosta. Palkinnon luovutti kehitysministeri Sirpa Paatero Chair of the Year 2014 -seminaarissa. Seminaarissa käsiteltiin kansainvälistä hallitustyöskentelyä sekä Venäjän liiketoimintaympäristöön liittyviä haasteita yrityksen hallituksen jäsenen näkökulmasta.

Chair of the Year on pohjoismainen tunnustuspalkinto, joka annetaan vuosittain kunkin Pohjoismaan parhaalle pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtajalle. Näiden joukosta valitaan Pohjoismaiden parhaalle hallituksen puheenjohtajalle. Pohjoismaiden palkinnon saaja julkistetaan keväällä 2015.

Kari Jordanin työ Metsä Boardin hallituksen puheenjohtajana ja yhtiön strategian uudistajana on ollut merkittävä. Hallituksen strategiatyössä on onnistuneesti yhdistetty toimialan ydinosaamista ja näkemystä toimialan tulevasta kehityksestä vahvaan talouden ja rahoituksen tuntemukseen. Erityisenä palkitsemisen perusteena on ollut Kari Jordanin kyky kehittää Metsä Boardista innovatiivinen oman alansa edelläkävijä samanaikaisesti, kun yhtiö on käynyt läpi merkittävän saneerausohjelman. Kari Jordan on arvostettu elinkeinoelämän vaikuttaja, joka puhuu ja toimii suomalaisen työn ja teollisuuden puolesta.

Suomen Chair of the Year 2014 -tuomaristoon ovat kuuluneet Marina Vahtola puheenjohtajana, vuorineuvos Simo Palokangas, vuoden 2011 Chair of the Year ja Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja KPMG:n toimitusjohtaja Raija-Leena Hankonen. Vuoden 2014 Chair of the Year -projektin ovat mahdollistaneet Pörssisäätiö ja KPMG, joiden lisäksi yhteistyökumppaneina ovat toimineet Arvopaperi, Heidrick & Struggles, Aalto EE ja Merilampi. Yhteistyössä on ollut mukana myös Hallitusammattilaiset ry.