Suomalaiset ampumahiihtotaulut tähtäimessä maailmalla

Suomen Biathlon Oy:n valmistamat ampumahiihtotaulut matkaavat maailmalla erilaisissa kisoissa, joista päällimmäisenä mieleen tulee Sotshin paralympialaiset. Seuraavaksi taulut matkaavat Norjaan paramaailmancupiin.

Sochi_Paralympics (2)
Sotshin Paralympialaiset

Suomen Biathlon Oy:ssä vientiasioiden parissa työskentelevä Kati Kurvinen tietää kokemuksesta, että taulujen vienti Euroopan ulkopuolelle hoituu näppärimmin kauppakamarin myöntämällä ATA carnet -tulliasiakirjalla. ATA carnet’lla vietäessä yrityksen ei tarvitse maksaa tulli- tai muita veromaksuja, kunhan tavarat palautuvat sellaisenaan takaisin asiakirjan voimassaoloajan puitteissa.

Kati Kurvinen (2)
Kati Kurvinen, Biathlon Oy

Suosittelemme ATA carnet’ta myös muille yrityksille, jotka tehtäviensä puolesta vievät ammatinharjoittamisvälineitä Euroopan ulkopuolelle. Rohkeasti vain yhteyttä oman alueen kauppakamariin, Kati kannustaa.

ATA Carnet on kauppakamarien myöntämä tulliasiakirja, joka kattaa 73 maata ja sopii väliaikaiseen vientiin EU:n ulkopuolisiin maihin. ATA carnet säästää aikaa ja rahaa. Se korvaa vientiasiakirjat lähtömaassa, tarvittavat tuontiasiakirjat väliaikaisessa vientimaassa ja sisältää kansainvälisesti hyväksyttävän takuun, joka kattaa mahdollisen tullin ja tuontiverot maahantuotavista tavaroista. ATA carnet’lla voidaan viedä kaupallisia tavaranäytteitä, ammatinharjoittamisvälineitä ja näyttelytavaroita.

Lisätiedot: www.atacarnet.fi