Pyörisivätkö karuselli ja kuolemanpyörä ilman ATA carnet’ta?

Kyllä ja ei. Kotimainen sirkusryhmä, Race Horse Company, on sirkustaiteen huippuryhmä. Jätkäsirkusta ja välillä jopa paljasta pintaa. Esitykset perustuvat esteettiseen kaaokseen, huumoriin ja yllätykseen. Uhkarohkeiden temppujen aikana saa pidättää hengitystä ja jännittää, pysyvätkö housut jalassa ja miehet ”kasassa”.

”Olemme vieneet sirkusvälineitä ja esiintymisrekvisiittaa, kuten esimerkiksi karuselleja ja kuolemanpyöriä ympäri maailmaa ATA carnet’lla. Liityimme kauppakamarin jäseneksi, sillä ATA carnet on kauppakamarin jäsenille edullisempi. Kauppakamarin jäsenenä saamme ATA carnet’n puoleen hintaan,” kertoo Race Horse Companyn tuottaja Sari Lakso.

ATA carnet -tulliasiakirja mahdollistaa sirkusvälineiden väliaikaisen viennin Euroopan ulkopuolisiin maihin, kuten esimerkiksi Sveitsiin ja Norjaan. ”Suosittelemme ATA carnet’n käyttöä myös muille yrityksille, jotka harkitsevat näyttelytavaroiden vientiä Euroopan ulkopuolelle. ATA carnet on kansainvälinen tulliasiakirja, jonka avulla voi viedä tavaroita sopimukseen liittyneisiin maihin tulli- ja verovapaasti korkeintaan yhden vuoden ajaksi”, kuvailee Sari.

Seuraavaksi ryhmä esiintyy sirkusfestivaaleilla Pariisissa La Villettessa. ”Euroopan sisällä tavarat liikkuvat kuitenkin vapaasti, joten ATA carnet’n voimme tällä kertaa jättää kotiin,” Sari päättää.

Kuva: Pierre Borasci / kuvassa vas. Mikko Karhu, Odilon Pindat, Rauli Kosonen, Kalle Lehto, Petri Tuominen.

Lisätietoa sirkusryhmästä: http://racehorsecompany.fi/

Lisätietoa ATA carnet -tulliasiakirjasta: www.atacarnet.fi