Välittäjäkokeissa ennätys: 271 uutta välittäjää

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeet jatkavat suosiotaan. Vuoden 2015 ensimmäisessä kokeessa ennätyksiä rikottiin niin kokeeseen osallistuneiden kuin kokeen läpäisseiden määrässä. Laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden sai 227 välittäjää ja laillistetun vuokrahuoneiston välittäjän pätevyyden 44 välittäjää. Katso hyväksyttyjen nimet.8744248302_0f2e477aae_z

Keskuskauppakamarin järjestämään kiinteistönvälitysalan kokeeseen osallistui toukokuussa yhteensä 589 kokelasta. LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä -kokeen suoritti 535 kokelasta, joista 42 prosenttia eli 227 kokelasta läpäisi kokeen hyväksytysti. LVV- eli laillistetun vuokrahuoneistonvälittäjä kokeeseen osallistujia oli 54, ja pätevyyden sai 44 kokelasta eli 81 prosenttia osallistujista. Luvut ovat ennätyksiä läpipäässeiden lukumäärän osalta. LKV-kokeessa läpäisyprosentti oli huima.

“Keskuskauppakamarin välittäjäkokeiden suosio on kasvanut viime vuosina. Yhtenä syynä on välitystoimintaa koskeva lainmuutos, joka on jo johtanut siihen, että yhä useammat välittäjät suorittavat ammattipätevyyttä osoittavan välittäjäkokeen”, kertoo Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen.

Vuonna 2016 voimaan astuva lainmuutos edellyttää, että jokaisen välitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava välittäjäkokeessa osoitettu ammatillinen pätevyys. LKV- ja LVV-nimikkeitä saavat käyttää vain Keskuskauppakamarin välittäjäkokeen hyväksytysti suorittaneet henkilöt.

“Aiemmin on riittänyt, että LKV-pätevyys on vähintään yhdellä välittäjäliikkeessä toimivalla välittäjällä”, sanoo Turunen. “Lainmuutoksen tavoitteena on parantaa välityspalveluiden laatua ja lisätä asiakkaiden luottamusta välittäjiä kohtaan.”

Koska kiinnostus välittäjäkokeita kohtaan on selvästi lisääntynyt, Keskuskauppakamari on päättänyt järjestää kuluvana vuonna poikkeuksellisesti kolme koetilaisuutta, kukin kolmella eri paikkakunnalla (Helsinki, Tampere ja Oulu). Toukokuun koe oli tilaisuuksista ensimmäinen. Ylimääräisellä koekierroksella halutaan lisätä uusien tutkintokokelaiden mahdollisuuksia suorittaa koe hyväksytysti ennen vuoden 2016 alusta voimaan astuvaa lainmuutosta.

Välittäjäkokeita järjestettiin tänä vuonna kolmella paikkakunnalla. Helsingissä LKV- eli kiinteistönvälittäjäkokeeseen osallistui 345 kokelasta ja LVV- eli vuokrahuoneiston välittäjä -kokeeseen 26 kokelasta. Tampereella LKV-kokeeseen osallistui 139 kokelasta ja LVV-kokeeseen 18. Oulussa LKV-kokelaita oli 51 ja LVV-kokelaita 10.

Hyväksyttyjen nimet ovat nähtävissä Keskuskauppakamarin sivuilla https://kauppakamari.fi/koulutus-tutkinnot-kokeet/lkv-ja-lvv-koe/uudet-lkv-ja-lvv-kiinteistonvalittajat/. Keskuskauppakamarin välittäjälautakunta järjestää välittäjäkokeet vuonna 2015 kolme kertaa. Seuraavat kokeet järjestetään 5.9. ja 21.11.2015.

2 kommenttia artikkeliin ”Välittäjäkokeissa ennätys: 271 uutta välittäjää

1. Hei,
    Jostain syystä en löydä LVV-tutkinnon hyväksyttyjen nimiä annetusta linkistä? Mistä linkistä tiedot löytyvät?

yst. terv.
    Sirkku Lehtonen

2. Hei! Aiheellinen kysymys. Nimet löytyvät kyseisestä linkistä torstaina 15. päivä, kun 5.9. suoritetun kokeen tulokset julkaistaan aamulla. Pysy siis kuulolla!

Ystävällisin terveisin
    K3 viestintä