Budjettiehdotus on jämäkkä, mutta rohkeutta tarvitaan

“Valtiovarainministeriön budjettiehdotus on jämäkkä ja päälinjauksiltaan oikea. Nyt tarvitaan hallitukselta rohkeutta viedä tarvittavat uudistukset läpi”, toteaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä 16. huhtikuuta Helsingissä.
Hallitukselta vaaditaan nyt rohkeutta viedä läpi tarvittavat säästöt, sanoo Risto E. J. Penttilä.

Valtiovarainministeriö sitoutuu pitkäaikaiseen budjettikuriin ja ennustettavaan talouspolitiikkaan. Tämä on Keskuskauppakamarin mukaan oikea linjaus. Velkaantumistahti on kuitenkin huolestuttava. Sadan miljardin velkarajan ylittäminen tänä vuonna on hälyttävää, kun kasvunäkymät ovat heikot.

“Hallitukselta vaaditaan nyt rohkeutta viedä läpi tarvittavat säästöt sekä kasvua tukevat rakenteelliset uudistukset ja veronalennukset – yhteiskuntasopimuksella tai ilman”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

Ansiotuloverotuksen keventäminen 450 miljoonalla eurolla on Keskuskauppakamarin mukaan myönteinen päätös. Veronkevennysten kohdistaminen pieni- ja keskituloisiin kiristää kuitenkin verotuksen progressiota, joka on Suomessa jo ennestään maailman kireimpiä.

“Ansiotuloverotuksen lisäkevennyksiä ei pidä jättää yhteiskuntasopimuksen panttivangiksi”, toteaa Penttilä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Budjettiehdotus on jämäkkä, mutta rohkeutta tarvitaan

1. yhteiskuntasopimuksella tai ilman.yrittäjien pois
    sulkeminen yhteiskuntasopimuspöydästä
    vaikuttaa varmaan tulevaan verokertymään