Alexander Stubb Suuressa Veropäivässä: Verotuksen tulee kannustaa työntekoon ja yrittämiseen

Valtiovarainministeri Alexander Stubb totesi Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä, että hallituksen tärkein tavoite veropolitiikan osalta on työllisyystilanteen parantaminen.

Alex_chair
Hallituksen veropolitiikan keskeisin kulmakivi on työllisyyden vahvistaminen, sanoo Alexander Stubb.

Hallituksen veropoliittisen linjauksen yksi kärkitavoitteista on, että verotus kannustaa tekemään työtä, yrittämään ja työllistämään. Lisäksi hallitus lupaa kehittää verotusta yhä kannattavammaksi omistamisen ja investointien näkökulmasta.

Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä 23.9. esiintynyt valtiovarainministeri Alexander Stubb totesi, että hallituksen veropolitiikan keskeisin kulmakivi on työllisyyden vahvistaminen.

“Hallituksen päätöksin työn verotus kevenee jo ensi vuonna noin 600 miljoonan euron edestä. Vahva viestimme suomalaisille on: kannattaa tehdä työtä ja yrittää”, sanoo Stubb.

”Yksi tulevista haasteista on sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen liittyvä rahoitusratkaisu. Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut siihen, ettei kokonaisveroaste nouse eikä kenenkään työn verotus hallituskauden aikana kiristy. Sote-rahoitusratkaisua on etsittävä näistä reunaehdoista tinkimättä”, Stubb kommentoi..

Hallituksen veropoliittisiin kärkitavoitteisiin on lisäksi kirjattu sekä veropolitiikan että verotusmenettelyjen ennakoitavuus. Keskuskauppakamari pitää tätä toivottuna muutoksena viime vuosina harjoitettuun poukkoilevaan veropolitiikkaan.

”On todella tärkeää, että hallitus pitää kiinni hyvistä linjauksista. Tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole varaa lisätä epävarmuutta lipsumalla asetetuista tavoitteista”, toteaa Keskuskauppakamarin verotuksesta vastaava johtaja Ann-Mari Kemell.

Alexander Stubb ja Ann-Mari Kemell puhuivat Keskuskauppakamarin Suuressa Veropäivässä, joka järjestettiin Finlandia-talolla Helsingissä 23.9.2015. Suureen Veropäivään osallistui yli 200 verotuksen ammattilaista sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.