Lakimiehet arvuuttelivat messuilla

Tarkoittaako AKA automaattista kiinteistönarviointia, auktorisoitua kiinteistönarvioijaa vai analyyttista kiinteistöarviota? Osaisitko itse vastata tiukkoihin riidanratkaisua koskeviin kysymyksiin? Keskuskauppakamarin riidanratkaisuyksikkö järjesti Lakimiespäivillä arvonnan, joka sai yli 230 osallistujaa.messunosto3

Lakimiespäivien messuvierailijat pääsivät Keskuskauppakamarin riidanratkaisuyksikön osastolla 2.10.2015 arvuuttelemaan lautakuntien toimintaan liittyviä kysymyksiä: Voiko liiketapalautakunnalta pyytää ennakkoratkaisua? Mikä on AKA? Missä ajassa välitystuomio on Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaan annettava?

Keskuskauppakamarin lakimies Raisa Harju kertoo, että arvonnalla tutustutettiin messukävijöitä riidanratkaisuyksikön tarjoamiin palveluihin ja näihin liittyviin tapahtumiin. “Kysymysten kautta syntyi luontevasti keskustelua osallistujien kanssa, ja lähes kaikki olivat kiinnostuneita oikeista vastauksista”, kertoo Harju, joka itse vastaa HTT- ja AKA-lautakunnista.

Vastaajat saivat Harjun mukaan paljon uutta tietoa lautakuntien toiminnasta. Osalle kysymykset olivat tuttua tietoa, osa ei ollut kuullutkaan esimerkiksi AKA:sta, eli auktorisoidusta kiinteistönarvioijasta. “Tietämättömimpiä osallistujia autoimme vastauksissa. Kaikki vastaukset otettiin mukaan arvontaan”, Harju paljastaa.

Arvonta houkutti osallistumaan, sillä kaikkien sääntöjen mukaan vastanneiden kesken arvottiin neljä Keskuskauppakamarin tuotepalkintoa: kolme vapaavalintaista pääsylippua Keskuskauppakamarin tilaisuuteen ja Mika Savolan välimiesmenettelykirja.

Finlandia-talolla joka toinen vuosi järjestettäville Lakimiespäiville osallistui 1100 lakimiestä ympäri Suomen. Tapahtuman yhteydessä järjestettävillä lakimiesmessuilla oli yhteensä 18 näytteilleasettajaa. Keskuskauppakamarin riidanratkaisuyksikön lautakunnista messuihin osallistui välimies-, HTT-, AKA- ja liiketapalautakunta sekä mainonnan eettinen neuvosto.

messut2
Keskuskauppakamarin messuosastolla kävijät pääsivät arvuuttelemaan riidanratkaisuun liittyvää termistöä.

Palkinnot arvottiin Keskuskauppakamarissa 5.10.2015 klo 14.30. Arvonnan virallisena valvojana toimi varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa. Onnettarina toimivat Mari Virta, Karoliina Koistila ja Jenna Pitkänen. Arvontatilaisuudessa läsnä olivat myös Raisa Harju ja Paula Paloranta. Voittajille ilmoitettiin henkilökohtaisesti.