Isä kannustaa menestymään – kuule naisjohtajien esimerkit

Isänpäivän kunniaksi kysyimme neljältä naisjohtajien mentorointiohjelmaamme osallistuneelta naiselta, mitä he ovat oppineet isiltään.

Työmarkkinat ovat Suomessa erittäin voimakkaasti jakautuneet miesten ja naisten töihin. Miehiä työskentelee runsaasti hyvin palkatuissa teollisuuden töissä ja johtotehtävissä, kun taas naisten työt keskittyvät heikommin palkattuun hoivasektoriin. Jako näkyy palkkaeroissa, sillä naisen euro on 83 senttiä.

Isällä voi olla merkittävä rooli tyttöjen kannustamisessa eteenpäin ja yli perinteisen naisen roolin.

“Naisjohtajuutta ei edistetä kiintiöillä, vaan naisten roolia koskevien asenteiden tulisi muuttua kaikkialla yhteiskunnassa. Asenteet lähtevät varhaiskasvatuksesta, jossa perinteiset roolimallit näyttävät yhä olevan yhä voimissaan”, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa toteaa.

“Isällä voi olla merkittävä rooli tyttöjen kannustamisessa eteenpäin ja yli perinteisen naisen roolin. Isät – ottakaa tytöt mukaan tekemisiinne ja teknisiin harrasteisiinne. Kannustakaa tyttöjä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskeluun koulussa ja myöhemmin teknis-taloudellisiin opintoihin”, sanoo Linnainmaa.

Katso videot ja kuulet, miten isät ovat auttaneet menestymisessä neljää naisjohtajaa, Anu Honkalinnaa, Katri Piirtolaa, Heidi Heinosta ja Minna-Maria Väkevää.

Muista myös kolmas naisjohtajien mentorointiohjelmamme, jonka hakuaika on jo alkanut. Lisätietoja löydät osoitteesta naisjohtajat.fi.

Naisjohtajien isänpäivätervehdykset

Minna-Maria Väkevän isä oli itse pula-ajan lapsi. Häneltä Minna-Maria oppi, että hyvin pienilläkin resursseilla voi rakentaa suuria ratkaisuja.

Katri Piirtola on oppinut isältään optimismia ja positiivisuutta: kaikkea voi kokeilla, ja jos ei itse osaa, voi saada apua muilta.

Anu Honkalinna oppi taataltaan, että tytöt voivat olla yhtä hyviä kuin pojat, ellei jopa parempiakin. Ja mitä hän oppi 6-vuotiaana?

Heidi Heinonen oppi isältään, miten koulutus antaa ammattiylpeyttä, joka saa tekemään työn parhaalla mahdollisella tavalla.