Muutosjohtaminen à la Björn Wahlroos

Finlandia-talon viisisataapäisen yleisön lumonnut Björn Wahlroos esitti Rytminmuutos-tilaisuudessa 26.11. muutosjohtajan 10 käskyä. “Älkää vain kuunnelko näitä, kaikki johtamiseen liittyvät neuvot ovat viime kädessä turhia, kuten myös tämmöiset seminaarit”, hän varoitteli heti alkuun. Wahlroos esitti omat muutosjohtajan käskynsä painottaen, ettei niitä seuraamalla välttämättä kehity sen paremmaksi johtajaksi.

Kuva: Pasi Murto
Kuva: Pasi Murto

 

Muutosjohtajan 10 käskyä:

1 Älkää käykö johtamisen seminaareissa

“Te ette tule oppimaan johtamista istumalla tällaisissa seminaareissa, se on ihan varma.”

2 Olkaa oma itsenne, feikistä jää aina kiinni!

“Mitkään päällepäin liimatut johtajuusopit eivät tee kenestäkään hyvää johtajaa. Hyvä johtajuus tulee siitä, että laittaa oman persoonansa likoon.”

3 Keskity toteuttamiseen, älä missään nimessä strategiaan

“On virhe istua tuntitolkulla palavereissa hiomassa jotain täysin turhaa strategiaa, ainoa millä on oikeasti väliä on toiminta. Tästä moni on varmasti kanssani eri mieltä.”

4 Tunne toimialasi

“Hyviä yleisjohtajia ei ole olemassakaan. Hyvä johtaja tuntee aina oman toimialansa, eikä johtaminen ole itseisarvoinen tehtävä, jota pystyy toteuttamaan samalla menestyksellä täysin eri toimialoilla.”

5 Johda omalla esimerkillä – näytä, että osaat homman

“Omalla esimerkillä johtaminen ei tarkoita sitä, että menee henkilöstöruokalaan lounaalle syömään samaa skeidaa kuin muutkin. Omalla esimerkillä johtaminen tarkoittaa sitä, että osaa omat hommansa.”

6 Ota riskejä viestinnässä, älä liiketoiminnassa

“Olen tästä itse hyvä esimerkki”

7Jos epäilet, että jotain täytyy tehdä – tee se heti

“Minulla on ollut monta kertaa epäilyksiä jonkun työntekijäni suhteen. Olen jäänyt miettimään, kannattaisiko löytää joku muu ihminen hoitamaan kyseisiä tehtäviä. Olen jättänyt asian hautumaan 6, 9, tai 12 kuukaudeksi, ja aina todennut että hitto, tämä olisi pitänyt tehdä jo heti aikanaan.”

8 Palkkaa aina parhaat mahdolliset ihmiset

“On niin paljon kivempaa tulla savustetuksi muutamaa vuotta etukäteen firmasta eläkkeelle sinua osaavampien tyyppien toimesta, kuin joutua sulkemaan lafka sen takia, että siellä on epäpäteviä tyyppejä pyörittämässä liiketoiminnan kannalta keskeisiä funktioita.”

9 Älä kiertele, kaartele ja delegoi, vaan tee päätöksiä.

“Alaiset tarvitsevat johtajan, joka tietää, miten koko komppania saadaan pois liristä. Hyvä johtaja osaa itsekin käyttää alaisten käytössä olevia työkaluja, muussa tapauksessa kukaan ei lähde seuraamaan häntä kriisin sattuessa.”

10 Älä koskaan lue johtamisen kirjoja

“Ne ovat täysin turhaa skeidaa.”

3 kommenttia artikkeliin ”Muutosjohtaminen à la Björn Wahlroos

  1. My Man. Nalle osaa yksinkertaistaa akateemisen hilseilyn takaisin ruohonjuuritasolle, jossa duunit oikeasti tehdään.

Kommentointi on suljettu.