Kasvua haettava maailmalta – Finncham-tilaisuuksien teemana uudet kasvumarkkinat

Suomen vienti on tahmeaa perinteisillä markkinoilla, erityisesti Euroopassa. Yritysten olisi Keskuskauppakamarin johtajan Timo Vuoren mukaan uskallettava suunnata katseensa uusille markkinoille, varsinkin kehittyviin talouksiin. Yritysten vientiponnisteluita rohkaistakseen Keskuskauppakamari järjestää yhdessä ulkoministeriön ja Finncham-verkoston kanssa elo-syyskuun vaihteessa kymmenen kasvumarkkinoita käsittelevää tilaisuutta.

Timo Vuori 20.5.2016 rajattu

”Suomen viennistä yli 70 prosenttia suuntautuu yhä hitaan kasvun Eurooppaan. Vientiä uusille markkinoille Aasiaan, Amerikkaan, jopa Afrikkaan olisi pikaisesti kasvatettava”, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori.

Kyseiset markkinat eivät ole Vuoren mukaan mahdottomia, mutta ne vaativat erityisosaamista. Kauppakamariverkoston ja ulkoministeriön tilaisuuksien tarkoituksena on vahvistaa suomalaisten yritysten maa- ja markkinatuntemusta sekä asiakasymmärrystä.

“Pärjääminen vieraassa kulttuurissa ei ole rakettitiedettä, mutta se ei ole kaikkien suomalaisten viejien vahvuuksia. Onnistuneen vientikaupan takana on vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista. Jos olemme pärjänneet vuosikausia Venäjän kaupassa, pärjäämme myös muilla markkinoilla”, korostaa Vuori.

Markkinatietoa Amerikasta Aasiaan

Yrityksille suunnatuissa Finncham-tilaisuuksissa käydään lävitse kunkin maan ja markkina-alueen poliittinen ja taloudellinen tilanne sekä käsitellään nousevia liiketoimintamahdollisuuksia. Alustajina ovat Suomen suurlähettiläät ja maassa jo toimivat suomalaiset yritykset.

Finncham-tilaisuuksien sarjan käynnistää perjantaina 19.8.2016 ulkoministeriön ”Maailman Markkinat 2016–2017” -katsauksen julkistaminen. Teemana on USA:n ja Kanadan markkinat. Muissa Finncham-tilaisuuksissa käsitellään muun muassa Turkkia, josta ajankohtaisen tiedon saaminen on juuri nyt yrityksille erittäin tärkeää.
FINNCHAM TAPAHTUMAT:

MAAILMAN MARKKINAT: 19.8. klo 8.30 Team Finland -tilaisuus ”Maailman markkinat 2016”

EGYPTI: 25.8. klo 18.00 vieraana Suomen Egyptin suurlähettiläs Tuula Yrjölä

KANADA: 26.8. klo 8.30 vieraana Suomen Kanadan tuleva suurlähettiläs Vesa Lehtonen

HONG KONG: 26.8. klo 8.30 vieraana Suomen pääkonsuli Jari Sinkari

KIINA: 26.8. klo 10.00 vieraana suurlähettiläs Marja Rislakki

KESKINEN ITÄ-EUROOPPA: 26.8. klo 16.30

Vieraana KIE-maiden suurlähettiläät:

Pertti Ikonen, suurlähettiläämme Serbiassa, Makedoniassa ja Montenegrossa

Hanna Lehtinen, suurlähettiläämme Puolassa

Niklas Lindqvist, kiertävä suurlähettiläämme Keski-Aasiassa ja

Ilkka Räisänen, suurlähettiläämme Kazakstanissa.

Paikalla on myös Päivi Blinnikka tuleva Suomen suurlähettiläs  Bulgariassa.

ETELÄ-AMERIKKA: 29.8. klo 15.00
Vieraana Latinalaisen Amerikan suurlähettiläät:

Suurlähettiläs Roy Eriksson, Meksiko

Suurlähettiläs Mika Koskinen, Peru

Suurlähettiläs Mika-Markus Leinonen, Chile

Suurlähettiläs Hannu Ripatti, Va. Asiainhoitaja, Suomen yhteystoimisto Bogota

ASEA: 30.8. klo 8.30 Vieraana Asean suurlähettiläät:

Päivi Hiltunen-Toivio, suurlähettiläs Indonesia, Itä-Timor

Paula Parviainen, suurlähettiläs Singapore

TURKKI: 30.8. klo 11.30 vieraana Turkin suurlähettiläs Nina Vaskunlahti

INTIA: 2.9. klo 12.00 vieraana Intian suurlähettiläs Aapo Pölhö

Lisätiedot ja ilmoittautumiset oheista linkistä: https://kauppayhdistys.fi/2016/08/17/finncham-tilaisuuksien-teemana-uudet-kasvumarkkinat/

Keskuskauppakamarin koordinoima Finncham-verkoston muodostavat Suomessa ja yli 60 maassa toimivat kahdenväliset kauppakamarit ja kauppayhdistykset, jossa vaikuttavat kyseisestä maasta kiinnostuneet suomalaisyritykset.