Hallitusten puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri sanoo: Yrityksen tärkein voimavara on henkilöstö

Teksti: Heino Ylisipola
Kuvat: Heikki Savolainen

Wihuri-yhtiöiden hallitusten puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri sanoo painokkaasti, että ilman osaavaa ja motivoitunutta henkilöstöä mikään yritys ei toimi.

”Yrityksen tärkein voimavara on sen henkilöstö”, painottaa Aarnio-Wihuri.

Wihuri-yhtiöt jakoivat Aarnio-Wihurin johdolla Aleksis Kiven päivänä, kymmenes lokakuuta 2016 yhteensä 140 henkilölle Keskuskauppakamarin myöntämät ansiomerkit pitkäaikaisesta palveluksesta Wihurin eri yhtiöissä.

wihuri_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normaalisti ansiomerkit jaetaan lokakuun yhdeksäntenä päivänä, joka on merenkulkuneuvos Antti Wihurin (1883 – 1962) syntymäpäivä.

Tänä syksynä palkituista paikalle Helsingin Kulosaaren Casinolle pääsi lähes sata ansiomerkin saajaa. Markku Uusitalo Vilakone Oy:stä sai tällä kertaa ainoana kultaisen ansiomerkin 45 vuoden palveluksesta. Muut palkitut olivat palvelleet 40, 35, 30, 20 ja 10 vuotta.

”Meillä on monta toimialaa, jotka ovat toiminnaltaan hyvin erilaisia, mutta kaikissa pyrimme pitämään henkilöistämme hyvää huolta. Kun ihmiset ovat meillä töissä vuosikymmeniä, se osoittaa, he viihtyvät yhtiöissämme”, kertoo Aarnio-Wihuri.

Aarnio-Wihuri muistelee juhlapäivänä yhdysvaltaista ystäväänsä, General Electricin hallituksen puheenjohtajaa ja toimitusjohtajaa Jack Welch´iä, jolla oli tapana jakaa henkilökuntansa niin, että 20 prosentille voisi antaa potkut vaikka heti, 40 prosenttia teki työnsä aivan hyvin ja loppuosaa, toista 40 prosenttia ei päästetä millään yhtiöistä pois, koska he ovat huippuja. Welch saattoi jopa vaatia listan poispotkittavista.

”Tuo on kuitenkin aika raakaa ajattelua. Meillä Wihuri-yhtiöissä ei ole koskaan ollut eikä ole tuollaisia listoja. Meillä kaikki saavat yrittää parhaansa ja uskon, että niin he myös tekevät”, kertoo Aarnio-Wihuri.

Perinne jatkunut yli 80 vuotta

Ensimmäiset ansiomerkit jaettiin Wihuri-yhtiöissä jo ennen sotia, vuonna 1933. Aarnio-Wihuri arvelee, että merkkejä on voitu jakaa jo aikaisemminkin. Hän on itse saanut jo kultaisen ansiomerkin 55 vuoden palveluksesta.

Aarnio-Wihuri kertoo, että hän käy aika usein Wihurin yhtiöissä ja kuuntelee mielellään työntekijöiden ajatuksia. Jokin aika sitten Wipakin Nastolan tehtaalle valittiin uusi toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari, jonka kanssa Aarnio-Wihuri kiersi tehdashalleja. Hyvin moni työntekijä tuli spontaanisti tervehtimään ja juttelemaan.

”Suur-Hamari kysyi, tunnenko kaikki työntekijät? Vastasin, että en tunne, mutta he kaikki tuntevat minut”, myhäilee Aarnio-Wihuri.

Hän painottaa, että positiivisesti työhönsä sitoutunut ihminen on yritykselle erinomainen käyntikortti.

”Myönteinen ja positiivinen asenne työhön näkyy kauas. Hyvät asiat leviävät ja tuntuvat voimavarana myös yrityksen ulkopuolella.”

Aarnio-Wihuri vitsailee, että hän on 77-vuotias, mutta ei ole vielä pääsemässä eläkkeelle. Hän aloitti Wihuri-yhtiöissä 1958. Wihuri on perheyhtiö.

wihuri_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen kustannustaso pakko saada kuntoon

Aarnio-Wihurin mielestä Suomen talouden päällimmäisin huoli on kymmenen vuotta sitten repsahtanut korkea kustannustasomme, kun Suomella meni niin hyvin.

”Suomen kustannustaso on pakko saada kuntoon ja sitähän maan hallitus yrittää. Suomessa puhutaan aina saavutetuista eduista. Se, mikä oli oikein ja paikallaan 50 vuotta sitten, ei toimi enää tänä päivänä. Ei Suomessa välttämättä tarvita palkanalennuksia, vaan asioita pitää laittaa uuteen, 2010-luvun malliin, koska maailma on muuttunut ja muuttuu koko ajan niin nopeasti.”

Hän muistuttaa, että Suomi elää viennistä, vaikka kaikki muukin on taloudessa tärkeää.

”Kaupankäynti on toki helpottunut aikaisemmista vuosikymmenistä. Meidänkin piti aikoinaan kirjoittaa paksu pino papereita Suomen Pankkiin, että saimme valuuttaa, jolla saatoimme ostaa koneita Suomeen.”

”Työllisyysastettamme pitäisi ehdottomasti saada ylös, mutta koko ajan tulee uusia laitteita ja automaatiota, jotka korvaavat ihmistyötä. Riittääkö tässä tilanteessa työtä kaikille”, kysyy Aarnio-Wihuri.

Aarnio-Wihuri kertoo, että hän yrittää selkosuomella kertoa tehtaita kierrellessään, mikä asia taloudessa vaikuttaa mihinkin. – Silloin ihmisten on helppo ymmärtää, mikä vaikuttaa mihinkin.

Hän uskoo, että kaikesta huolimatta Suomi on menossa eteenpäin ja ylöspäin.

”Suomen talouskasvu on 2017 lähempänä 1,5 prosenttia. Se on suuri ero menneisiin vuosiin verrattuna. Suomi on pyörinyt melkein kymmenen vuotta miinuksella tai sen tuntumassa. Lupaava kasvu vaatii sitä, että Euroopassa ei tapahdu myllerryksiä”, sanoi Aarnio-Wihuri juhlapuheessaan ansiomerkkien saajille.

Wihuri-yhtiöiden tulevaisuudesta Aarnio-Wihuri sanoo, että kaikki toimialat ovat hyvänlaisessa kunnossa ja järjestyksessä.

”Vuosi 2017 on parempi kuin kuluva vuosi. Maailmantalous kasvaa kolmen prosentin vauhtia, Suomen on saatava siitä kasvusta nykyistä isompi siivu. Suomi elää viennistä. Jos se ei toimi, ei oikein mikään muukaan toimi, kotimarkkinaa väheksymättä”, lopettaa Aarnio-Wihuri.