Sixten Korkmanille Keskuskauppakamarilta erityistunnustus

Keskuskauppakamari on myöntänyt rautaisen ansiomerkin kauppakamaritunnuksella Sixten Korkmanille tunnustuksena hänen osallistumisestaan talouspoliittiseen keskusteluun. Korkman on kahdeksas jolle myönnettiin Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki kauppakamaritunnuksella.

sixten-korkman-ansiomerkki-24-11-2016-kuva

Keskuskauppakamarin puheenjohtaja, Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan luovutti rautaisen ansiomerkin Sixten Korkmanille Keskuskauppakamarin Kansainvälisen kaupan päivässä 24.11.2016 Finlandia-talossa Helsingissä.

Rautainen ansiomerkki myönnettiin Sixten Korkmanille huomattavasta ja aktiivisesta osallistumisesta talouspoliittiseen keskusteluun eri asemissa uran aikana sekä panostuksista talouden yleisen ymmärryksen vahvistamiseksi.

Sixten Korkman on tehnyt merkittävän uran sekä virkamiehenä että tutkimuslaitosten johtajana. Hän on toiminut professorina (Professor of Practice) Aalto-yliopiston kansantaloustieteen laitoksella 2011-2015 sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n toimitusjohtajana 2005-2012. Hän toimi EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston Ecofinin pääjohtajana 1995-2005. Ennen sitä Korkman oli valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtaja.

Korkman on myös julkaissut kolme ajankohtaista talouspolitiikka käsittelevää kirjaa: Talous ja utopia (2012), Euro: valuutta vailla valtiota (2013) ja Väärää talouspolitiikkaa. Talouden kriisit ja opilliset kiistat (2015).

Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki kauppakamaritunnuksella on aikaisemmin myönnetty entiselle pääministerille ja eduskunnan puhemiehelle Paavo Lipposelle (ansiomerkki myönnetty 1999), ministeri Raimo Sailakselle (2004), ministeri Antti Tanskaselle (2007), pääjohtaja Erkki Liikaselle (2010), elinkeinoministeri Olli Rehnille (2010), hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhdalle (2013) ja hallituksen puheenjohtaja Esko Aholle (2014).