Johanna Sipolasta Keskuskauppakamarin elinkeinopolitiikasta vastaava johtaja

Johanna Sipola on nimitetty johtajaksi Keskuskauppakamariin. Sipola tulee vastaamaan Keskuskauppakamarin elinkeinopoliittisesta edunvalvonnasta sekä yhteistyöstä muiden elinkeinoelämän järjestöjen kanssa.

Johanna Sipola on nimitetty johtajaksi Keskuskauppakamariin

Johanna Sipola siirtyy tehtävään Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:sta, jossa hän toimii viestintäpäällikkönä. Sipola on aiemmin toiminut myös muun muassa asuntoministerin ja Pohjoismaisen yhteistyöministerin avustajana sekä kansanedustajan avustajana eduskunnassa.

”Keskuskauppakamari tekee erinomaista työtä, jotta yrityksillä on toimintaympäristö, joka houkuttelee investointeja sekä mahdollistaa työpaikkojen luomisen ja kasvun. On hienoa päästä tekemään töitä yritysten puolesta osana Keskuskauppakamarin dynaamista ja osaavaa tiimiä”, sanoo Johanna Sipola.

Sipola aloittaa uudessa tehtävässään 16.1.2017. Elinkeinopoliittisesta edunvalvonnasta vastaava johtaja on uusi tehtävä Keskuskauppakamarin organisaatiossa. Nimityksellä vahvistetaan osaamista ja vaikuttamista mm. julkisen terveydenhuollon ja aluehallinnon uudistamiseen liittyen. Sipola vastaa myös yhteistyöstä Metsäteollisuus ry:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää Metsäteollisuus ry:n ja kauppakamarien jäsenyritysten toimintaedellytyksiä. Sopimus kattaa neljä osa-aluetta: verotus, liikenne, yritysjuridiikka ja kauppapolitiikka.

“Johanna Sipolalla on vankka yhteiskunnan ja päätöksenteon tuntemus sekä kokemus vaikuttamistyöstä. Nimityksellä vahvistamme Keskuskauppakamarin vaikuttamismahdollisuuksia tulevissa merkittävissä yhteiskunnallisissa uudistuksissa”, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä sanoo.

Keskuskauppakamarin organisaatiota on selkeytetty järjestämällä muutamia toimintoja uudestaan. Johtaja Anne Horttanainen vastaa Keskuskauppakamarin taloudesta, hallinnosta ja palveluista. Hän on aikaisemmin vastannut Keskuskauppakamarin riidanratkaisupalveluista. Riidanratkaisupalveluista vastaa johtaja Heidi Merikalla-Teir.