Onko yrityksesi menestynyt monimuotoisuudella? – Hae kilpailuun!

Monikulttuurisuus luo kilpailuetua yrityksille, osoittaa Helsingin seudun kauppakamarin selvitys. Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja nostaa esiin monikulttuurisuudessa ja kansainvälistymisessä menestyneitä yrityksiä. Käynnissä on myös esimerkkiyrityksiä etsivä kilpailu.

liput

“Monikulttuurinen työvoima voi olla todellinen kilpailuetu yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa tai tähdätä kansainvälisille markkinoille. Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjan tarkoituksena on herätellä yhteiskuntaa tunnistamaan monikulttuurisuuden hyötyjä ja yrityksiä kehittämään omia erilaisuuden kohtaamisvalmiuksiaan”, Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja ja tuomariston puheenjohtaja Kirsi Mettälä sanoo.

Kampanjan järjestäjinä ovat Helsingin seudun kauppakamarin COME-projekti, Keskuskauppakamari ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Vieraskielinen työvoima tuo hyötyjä

Kauppakamarin joulukuussa 2016 tekemän selvityksen mukaan ulkomaalaistaustainen työvoima mm. vahvistaa yrityksen kielitaitopohjaa (48 prosentissa yrityksistä), tuo uusia näkökulmia toimintaan (29 prosentissa yrityksistä) sekä lisää uusia, hyödyllisiä kontakteja (25 prosentissa yrityksistä).

“Osaavan työvoiman lisäksi vieraskielinen työvoima auttaa löytämään yrityksiä kansainvälistymään tunnistamalla potentiaalisia kasvumarkkinoita ja tehostamalla menossa olevia vientiponnisteluja. Merkittäviä hyötyjä ovat myös vaikutukset asiakastyytyväisyyteen ja tuotekehitykseen” Helsingin seudun kauppakamarin projektijohtaja Markku Lahtinen toteaa.

Kilpailu etsii monikulttuurisuudessa menestyneitä yrityksiä

Osana Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjaa järjestetään kilpailu, jossa haetaan monikulttuurisuudessa menestyneitä yrityksiä. Asiantuntijakumppani itim Internationalin toteuttaman kyselytutkimuksen avulla toteutettavan kilpailun tarkoituksena on tunnistaa ja palkita yrityksiä ja työnantajia, jotka ovat menestyneet työyhteisön monikulttuurisuudessa ja sen hyödyntämisessä. Yrityksen kannattaa osallistua kilpailuun ja saada analyysi omista monikulttuurisuusvalmiuksistaan, vaikka olisi ottamassa ensi askeleita kansainvälistymisessä tai vieraskielisen työvoiman palkkaamisessa. Kilpailu on yrityksille maksuton ja se on avoinna 20.1.-31.5.2017.

Osallistu kilpailuun.

Tutustu Kauppakamarin selvitykseen