Keskuskauppakamarin Finnish Arbitration Academy -välimieskoulusta diplomit 33 juristille

Keskuskauppakamarin ja välimieslautakunnan neljättä kertaa järjestämä Finnish Arbitration Academy -välimieskoulu päättyi 22.5.2017 Hotel Havenissa pidettyyn päätöstilaisuuteen. Ensin pohdittiin kansallisen ja kansainvälisen välimiesmenettelyprosessin eroja ruotsalaisen Mannheimer Swartling Advokatbyrån Partner Robin Oldenstamin johdolla. Tilaisuus jatkui välimieslautakunnan ajankohtaisten asioiden läpikäynnillä, minkä jälkeen aikaa jäi vielä verkostoitumiseen kollegoiden kesken.

Päätöstilaisuus oli yksi välimieskoulun seitsemästä koulutuskerrasta, joissa alustusten, ennakkotehtävien ja keskusteluiden avulla kehitettiin osallistujien käytännön välimies- ja asiamiestaitoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä välimiesmenettelyissä. Sijaa annettiin myös verkostoitumiselle.

Koulutuksen painopisteenä oli erityisesti Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöihin liittyvän tietotaidon lisääminen. Koulutuksen aikana perehdyttiin lisäksi mm. välimiesmenettelyn keskeisiin periaatteisiin, välityssopimusten ja välitystuomioiden laadintaan sekä sovitteluun ja erityisesti Keskuskauppakamarin sovittelusääntöihin.

Kajaanissa toimiva asianajaja Mikko Kejo kertoo saaneensa ohjelmasta työssään hyödyntämiskelpoista tietoa sekä uutta perspektiiviä.

Asianajaja Mikko Kejo sai ohjelmasta uutta tietoa ja perspektiiviä.

“Ohjelman parhaita puolia olivat pätevät kouluttajat, kattava sisältö sekä verkostoituminen kollegoiden kanssa. Voin suositella ohjelmaa muillekin riitajuttuja hoitaville asianajajille”, Kejo sanoo. Kejo on yksi tänä vuonna välimieskouluun osallistuneista 33 juristista.

Välimieskoulun on nyt käynyt jo yhteensä yli 110 suomalaista juristia.

“Välimieskoululla Keskuskauppakamari haluaa olla osaltaan varmistamassa, että elinkeinoelämällä on saatavilla runsaasti osaavia välimiehiä, sovittelijoita ja asiamiehiä. Välimieslautakunnassa on lisäksi kiinnitetty viime vuosina erityistä huomiota välimiesten toiminnan ja välitystuomioiden laadun valvontaan”, välimieslautakunnan pääsihteeri Heidi Merikalla-Teir toteaa.

Seuraavasta koulutuksesta voimme tehdä aikaisempaakin käytännönläheisemmän.

Seuraavan välimieskoulun ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Välimiesmenettelykoulutusta tullaan kuitenkin muodossa tai toisessa järjestämään myös tulevaisuudessa.

“Koulutukseen suosio on ollut edelleen suuri ja haluamme luonnollisesti vastata kysyntään. Haluamme tarjota mahdollisimman hyödyllisen ja käytännönläheisen koulutuskokonaisuuden, ja tämän vuoksi käymme nyt ensin huolella läpi edellisistä välimieskouluista saamamme palautteet ja kehitämme koulutusta edelleen. Kun tämä työ on valmis, päätämme seuraavan koulutuksen ajankohdasta”, Merikalla-Teir kertoo.

Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysäännöt ja nopeutettua välimiesmenettelyä koskevat säännöt ovat olleet voimassa nyt neljä vuotta.

“Välimieslautakunnalla on jo paljon kokemusta sääntöjen soveltamiseen liittyen ja tapauskäytäntöäkin on kertynyt. Seuraavasta koulutuksesta voimme tämän vuoksi tehdä aikaisempaa käytännönläheisemmän”, Merikalla-Teir iloitsee.

Välimieskouluun osallistuivat tänä vuonna seuraavat henkilöt:

Jukka Blomberg (Magnusson Helsinki Asianajotoimisto Oy), Marja Boman (Eversheds Asianajotoimisto Oy), Tom Ehrström (Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy), Kirsi Eksymä (Asianajotoimisto Sivenius, Suvanto & Co Oy), Jussi Hakanen (Fondia Oy), Onni Hietalahti (Asianajotoimisto Tamora Legal Oy), Markus Ingström (Asianajotoimisto Markus Ingström Oy), Martti Jantunen (Asianajotoimisto Jantunen & Co Oy), Marja-Liisa Järvinen (Asianajotoimisto Krogerus Oy), Keijo Kauppila (Asianajotoimisto Pro Juridica Oy), Mikko Kejo (Asianajotoimisto Kejo Oy), Sinikka Kelhä (Asianajotoimisto Sinikka Kelhä), Jussi Kivi (Magnusson Helsinki Asianajotoimisto Oy), Karri Kivioja (Talonrakennusteollisuus ry), Juha Kurkinen (Finnish Business Angels Network Oy), Jussi Laasonen (Asianajotoimisto Ruoholahti Oy), Harriet Lagus (Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy), Helen Lehto (Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy), Markku Lindblad (Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy), Kalle Lyytinen (Asianajotoimisto Sarvi Koponen Lukkari Oy), Iiro Lähdevuori (HPP Asianajotoimisto Oy), Mikko Marttila (Green & Mine Asianajotoimisto Oy), Emma Niemistö (Asianajotoimisto Merilampi Oy), Risto Ojantakanen (Itäinen & Ojantakanen Asianajotoimisto Oy), Maria Penttilä (Asianajotoimisto Roihu Oy), Jerker Pitkänen (Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy), Jasse Ritakallio (Asianajotoimisto Lindfors & Co Oy), Risto Sipilä (Asianajotoimisto Bird & Bird Oy), Laila Sivonen (Roschier Asianajotoimisto Oy), Veli Suortamo (KPMG Oy Ab) ja Tuomo Vatanen (Asianajotoimisto Surakka Oy). Kaksi osallistunutta ei halunnut nimeään julkaistavan.