Keskuskauppakamarin Yhteiskuntaohjelma Johtajille

Miten yrityksen tulee navigoida erilaisten yhteiskunnallisten vaatimusten paineessa? Miten vaikutat lakien valmisteluun? Mikä on eri järjestöjen rooli yhteiskunnassa? Miten päätöksenteko toimii EU:n tasolla? Miten digitaalisuus ja viestinnän haasteet vaikuttavat liiketoimintaan? Mitkä ovat tärkeimmät yritysten toimintaympäristöön vaikuttavat globaalit megatrendit?

Johtajien on tärkeä ymmärtää, miten yhteiskunnan eri osatekijät toimivat ja miten yritykset voivat vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Keskuskauppakamarin Yhteiskuntaohjelma Johtajille vie osallistujansa yhteiskunnallisen vaikuttamisen ytimeen. Huipputasoinen ohjelma tutustuttaa poliittiseen järjestelmään niin kotimaassa kuin Brysselin kabineteissa, avaa näkökulmia maailmantalouden markkinoihin ja antaa eväitä ennakoida merkittävimpiä kehitystrendejä. Osallistuminen antaa mahdollisuuden luoda kattava verkosto päättäjä- ja johtotasolla.

Loistavaa palautetta saanut kokonaisuus järjestetään myös vuonna 2018, ja ohjelman puhujakaarti koostuu jälleen eturivin asiantuntijoista ja johtajista. Kokonaisuuden jälkeen osanottajilla on mahdollisuus osallistua Yhteiskuntaohjelman alumnitoimintaan.

Yhteiskuntaohjelman osallistujat ovat yritysten toimitusjohtajia, johtoryhmän jäseniä, yksikköjen tai toimintojen johtajia ja pian ylimpään johtoon nousevia henkilöitä. Yksityisen sektorin lisäksi mukana on ollut johtajia myös julkiselta ja kolmannelta sektorilta. 

Seuraava yhteiskuntaohjelma käynnistyy keväällä 2018 – tule mukaan!

ILMOITTAUDU OHJELMAAN 

Osallistumismaksu: 3450 € (+ alv 24 %)
Early Bird-hinta 31.12.2017 asti: 3150 € (+alv 24%)
(Matka Brysseliin omakustanteisesti)

 

Edellisissä ohjelmissa keskustelua ja ajatuksia ovat olleet virittämässsä mm.

Hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nokia
Toimitusjohtaja Jussi Pesonen, UPM
Professori Sixten Korkman
Hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos, Sampo
Toimitusjohtaja Leena Mörttinen, Perheyritysten liitto
Toimitusjohtaja Mikael Jugner, Kreab
Kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi, Euroopan komissio
Muotoilujohtaja Anne Stenros, Helsingin kaupunki
Toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, Keskuskauppakamari
Teollinen internet -liiketoiminnan johtaja Taneli Tikka, Tieto
Partner Anna Granskog, McKinsey & Company
Kansanedustaja Matti Vanhanen
Tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius, Turun yliopisto
Principal consultant Hermanni Hyytiälä, Reaktor
Toimitusjohtaja Timo Lappi, Heltti Oy
Viestintäjohtaja Kirsi Piha, Strateginen viestintätoimisto Ellun Kanat
Pääjohtaja Reijo Karhinen, OP-Ryhmä
Päätoimittaja Arno Ahosniemi, Kauppalehti
Professori, kyberturvallisuusjohtaja ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll, Aalto yliopisto

 

Katso 2015-2016 koko ohjelma täältä ja 2016-2017 ohjelma täältä.                                        

MODUULIT 

I Muuttuva maailma  – sis. mm. kyberturvallisuus, digitalisaatio, tulevaisuuden ennakoiminen, yritysten rooli yhteiskunnassa, disruptiivinen ajattelu, johtaminen muuttuvassa maailmassa

II Onko EU:lla merkitystä? Mihin edunvalvontaa tarvitaan?  Bryssel  – sis. mm. Euroopan komission, parlamentin ja muiden elinten roolit, vaikuttaminen ja edunvalvonta EU-tasolla

III Miten toimin kansainvälisesti?  – sis. mm. politiikan ja talouden uusi liitto, Aasian, USA:n ja Venäjän markkinakokemukset ja -riskit

IV Päätöksentekojärjestelmä, vaikuttaminen ja johtajuus; päätösillallinen – sis. mm. lakien syntyminen, edunvalvonnan ja järjestöjen rooli, yritysten ja median vuorovaikutus, johtamisen uudelleen keksimisen tärkeys, yritysjohtajien henkilökohtaisia kokemuksia johtajuudesta

V Kauppakamarin ajankohtaistapahtuma ja alumnitoiminnan käynnistys – TBC

       

Muun muassa Euroclear Finlandin lakiasiainjohtaja Kati Honkajuuri-Kokkonen, Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio ja Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula osallistuivat 2016-2017 ohjelmaan

Muita aiempien osallistujien kommentteja

”Ohjelma on ollut erittäin korkeatasoinen, harvinaisen laaja-alainen näköalapaikka Suomen ja Euroopan talouspolitiikkaan sekä yrityselämän taustoihin. On myös ollut upeaa tutustua muihin osallistujiin, jotka ovat edustaneet eri toimialoja monipuolisesti – eli erinomainen verkottumismahdollisuus. Samalla tulee tarkistettua omaakin ajatteluaan kun kuulee kokemuksia muilta toimialoilta”

“Fantastisen hyvin mietitty kurssikokonaisuus, tämä on antanut paljon uutta puhtia omalle ajattelulle”

“Ohjelma on ollut monipuolinen kokonaisuus, sarja erittäin kiinnostavia luennoitsijoita useilta asia-alueilta. Mielenkiintoinen ja antoisa läpileikkaus eurooppalaisesta ja suomalaisesta vaikuttamisesta”

“Brysselin vierailu antoi yleiskuvan EU:n toiminnasta, verkostoitumisen tärkeydestä ja vaikuttamistavoista – toi Brysseliä lähemmäksi yritysten arkea – hyviä kontakteja”

 

Haluatko lisätietoja ohjelmasta? 

Johtaja Anne Horttanainen, anne.horttanainen@chamber.fi tai 09 4242 6264
Projektipäällikkö Sini Kolehmainen, sini.kolehmainen@chamber.fi ti 040 433 0340

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Osallistujiien maksimimäärä ohjelmaan on 25. Ryhmän monimuotoisuuden vuoksi varaamme oikeuden valita osallistujat, mikäli samalta toimialalta on useita hakijoita. Valinta tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä.