Kansainvälinen kauppakamariyhteistyö

Maailman 12 000 kauppakamaria muodostavat globaalin verkoston, joka tavoittaa kauppakamarien miljoonat yritysjäsenet ympäri maailmaa.

Kansainvälinen kauppakamari

Pariisissa toimiva Kansainvälinen kauppakamari ICC ja sen yksiköt ympäri maailman sekä Suomessa vastaavat elinkeinoelämän kansainvälisestä yhteistyöstä niin kauppa- ja kilpailupolitiikassa, kuin vero- ja talouspolitiikassa.

ICC julkaisee yhteistyössä saksalaisen Ifo-tutkimuslaitoksen kanssa maailmantalouden tutkaimen ”World Economic Survey”.

Eurochambres

Eurooppalaisten kauppakamarien yhteiselin Eurochambres edistää talouskasvua ja kilpailukykyä. Sillä on jäsenenä yli 20 miljoonaa yritystä 45 eri maassa. Yrityksistä 93 prosenttia on pieniä tai keskisuuria.

Venäjän kauppa- ja teollisuuskamarit

Keskuskauppakamarin, Venäjän federaation kauppa- ja teollisuuskamarin sekä Luoteis-Venäjän kauppa- ja teollisuuskamarien yhteistyön painopisteet ovat tulli- ja logistiikkakysymyksissä, investointiedellytysten parantamisessa, yritystoiminnan eettisissä kysymyksissä sekä välimiesmenettelyssä. Lue lisää Venäjän kauppa- ja teollisuuskamareista tästä.

Itämeren maiden kauppakamarien yhdistys

Itämeren kauppakamarien yhdistys BCCA edistää alueen yritysten liiketoimintaa ja vaikuttaa kaupanesteiden vähentämiseen.

Euroarktinen kauppakamari

Euroarktinen kauppakamari EACC on Barentsin alueen kauppakamarien yhteistyöorganisaatio. EACC kokoaa keskuudestaan BBAG:n, joka edustaa alueen elinkeinoelämää Barentsin neuvoston taloustyöryhmässä. Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki on molempien organisaatioiden puheenjohtaja.

Kauppakamarit maailmalla

World Chambers Network WCN on kauppakamarien maailmanlaajuinen tietoverkko, jonka kautta tavoittaa kauppakamarit ja niiden miljoonat yritysjäsenet ympäri maailmaa.

World Chamber Federation WCF on kauppakamarien maailmanlaajuinen yhteisorganisaatio.