Yritysturvallisuus

Tunnetko suomalaisten yritysten riskit ja riskienhallintakeinot?

Yritysten rikosturvallisuus -selvitys antaa tietoa erikokoisten ja eri toimialoilla (kauppa, palvelut, rakentaminen, teollisuus) toimivien yritysten turvallisuustilanteesta.

Selvitys antaa eväitä toimivaan riskienhallintaan. Yrityksillä on mahdollisuus tutkia, mitä riskienhallinnan keinoja eri toimialoilla toimivat yritykset käyttävät ja valita oman liiketoiminnan ja resurssien kannalta tarpeelliset keinot.  Selvityksiä on laadittu neljästi – vuosina 2017, 2012, 2008 ja 2005. Vuoden 2017 selvitys perustuu 762 yritysjohtajan vastauksiin. Valtakunnallisia selvityksiä on saatavilla myös painettuna (maksuton).

Tutustu Yritysten rikosturvallisuus 2017 -selvityksen tuloksiin

Koko maan kattavien yritysturvallisuusselvitysten toistaminen on auttanut havaitsemaan muutoksia suomalaisten yritysten turvallisuustilanteessa ja riskienhallinnan tasossa.

Sammanfattning: Företaget some föremål för brott och oegentligheter 2017

Tutustu tästä Suomen laajimpiin yritysten turvallisuutta kartoittaviin selvityksiin.

Kehitä yrityksen tietoturvaa tieturvaoppaan avulla

Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) tuottama tietoturvaopas on suunnattu yritysten omistajille, henkilöstölle ja johtajille. ICC ja Keskuskauppakamari tarjoavat oppaan nyt suomeksi käännettynä yritysten käyttöön.

Tietoturvaopas yrityksille ICC Cyber security guide for business

Mitä vaikutuksia yritysturvallisuusstrategian toimenpiteiden  toteutumisella on? Mitä on saatu toteutettua?

Elinkeinoelämän ja viranomaisten laatimassa kansallisessa yritysturvallisuusstrategiassa on listattu 28 toimenpidettä, joilla parannetaan yritysten turvallisuustilannetta. Esimerkiksi kaupparekisterilain muutoksella parannettiin yritysjohtajien turvaa. Lue uutishuoneen artikkeli
Tutustu arvioon yritysturvallisuusstrategian toimenpiteiden toteutumisesta: Yritysturvallisuusstrategian toteutuminen

 Yritysturvallisuusstrategialla halutaan varmistaa, että suomalaisyrityksillä on edellytykset harjoittaa liiketoimintaansa ilman, että rikollinen toiminta, onnettomuudet ja häiriötilanteet merkittävästi häiritsevät

Kansallinen yritysturvallisuusstrategia Liiketoimintaa turvaamassa
Strategia tiivistetyssä muodossa. Lue artikkeli uutishuoneessa

Avainhenkilöriskit-ohjeilla riskit hallintaan

Avainhenkilöistä huolehtiminen turvaa liiketoiminnan jatkuvuutta! Keskuskauppakamarin Avainhenkilöriskit-oppaseen on koottu neuvoja yrityksen avainhenkilöriskien hallintaan. Ohje on saatavilla maksutta suomeksi ja englanniksi.

Lisätiedot selvityksistä ja oppaista:
Asiantuntija Kaisa Saario, Keskuskauppakamari,
puh. 09 4242 6226, sähköposti: kaisa.saario(at)chamber.fi