Ilmastositoumus

Tee ilmastositoumus nyt ja laadi yrityksellesi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit viestiä Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella.

Yrityksestäsi hiilineutraali 2035 mennessä? Tee Ilmastositoumus!

Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä?

Tee Ilmastositoumus ja laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

Nyt on aika tehdä yritysten ilmastotyö näkyväksi. Ilmastositoumus kannattaa:

  • Ilmastotyöllä on mahdollista saada kustannussäästöjä
  • Ilmastositoumuksella osoitat asiakkaillesi ja sidosryhmille toimenpiteesi ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä
  • Osoitat olevasi vastuullisuuden edelläkävijä

Oletko sitoutunut pienentämään yrityksesi hiilijalanjälkeä?

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen painopistealueina ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeus myönnetään Suomessa toimivalle yritykselle, joka sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään ja asettaa päästövähennystavoitteet kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeutta hakiessaan yritys laatii Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnalle toimenpidesuunnitelman päästöjen vähentämiseksi ja raportoi toimien etenemisestä vuosittain. Tunnuksen käyttöoikeus myönnetään vuodeksi kerrallaan. Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Vastuullisuustietoiskut

Keskuskauppakamari järjestää maksuttomia tietoiskuja, joissa voit tutustua Keskuskauppakamarin vastuullisuuden työkaluihin. Ilmoittaudu mukaan, kuulet, kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä!

Syksyn ajankohdat päivitetään lähiaikoina

Haluatko laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Osallistu koulutukseen!

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä hiilijalanjäljen laskentakoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.

Lisätietoja