Ilmastositoumus

Tee ilmastositoumus ja laadi yrityksellesi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella.

Yrityksestäsi hiilineutraali 2035 mennessä? Tee Ilmastositoumus!

Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä?

Tee Ilmastositoumus ja laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

Ilmastositoumus kannattaa:

  • Ilmastovastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen vähentävät yrityksen kustannuksia.
  • Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja vaativat vastuullisuutta.
  • Yrityksesi on mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta.
  • Pienentämällä hiilijalanjälkeä varmistat yrityksen kilpailukyvyn ja toiminnan jatkuvuuden.

Sitoudu pienentämään yrityksesi hiilijalanjälkeä

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen painopistealueina ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeus myönnetään Suomessa toimivalle yritykselle, joka sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään ja asettaa päästövähennystavoitteet kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeutta hakiessaan yritys laatii toimenpidesuunnitelman päästöjen vähentämiseksi ja raportoi toimien etenemisestä vuosittain. Tunnuksen käyttöoikeus myönnetään vuodeksi kerrallaan.

Tutustu Ilmastositoumukseen

Keskuskauppakamari järjestää maksuttomia tietoiskuja, joissa voit tutustua Ilmastositoumukseen. Kerromme, kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä, mitä hyötyjä Ilmastositoumuksesta yrityksellesi on ja mitä Ilmastositoumus edellyttää. Tietoiskuissa käymme läpi päästölähteitä ja kerromme, mistä yrityksesi voi hakea päästölähteisiin liittyviä tietoja.

Seuraavat tietoiskut:

Yrityksesi päästöt haltuun: osallistu päästövähennyskoulutukseen!

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.

Seuraavat koulutukset:

Antti Turunen

VASTUULLISUUSASIANTUNTIJA

+358 41 517 9707