Ilmastositoumus

Tee ilmastositoumus nyt ja laadi yrityksellesi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit viestiä Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella.

Yrityksestäsi hiilineutraali 2035 mennessä? Tee Ilmastositoumus!

Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä?

Tee Ilmastositoumus ja laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

Nyt on aika tehdä yritysten ilmastotyö näkyväksi. Ilmastositoumus kannattaa:

  • Ilmastovastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen vähentävät yrityksen kustannuksia.
  • Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja vaativat vastuullisuutta.
  • Yrityksesi on mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta.
  • Pienentämällä hiilijalanjälkeä varmistat yrityksen kilpailukyvyn ja toiminnan jatkuvuuden.
  • Saat riippumattoman Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnan hyväksynnän hiilijalanjälkilaskelmallesi ja päästövähennyssuunnitelmallesi.
  • Saat Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeuden.
  • Saat yrityksellesi näkyvyyttä muiden ilmastovastuullisten yritysten rinnalla.
  • Liityt osaksi ilmastovastuullisten vertaisverkostoa.

Oletko sitoutunut pienentämään yrityksesi hiilijalanjälkeä?

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen painopistealueina ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeus myönnetään Suomessa toimivalle yritykselle, joka sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään ja asettaa päästövähennystavoitteet kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035. Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeutta hakiessaan yritys laatii Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnalle toimenpidesuunnitelman päästöjen vähentämiseksi ja raportoi toimien etenemisestä vuosittain. Tunnuksen käyttöoikeus myönnetään vuodeksi kerrallaan. Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Tutustu Ilmastositoumukseen

Keskuskauppakamari järjestää maksuttomia tietoiskuja, joissa voit tutustua Ilmastositoumukseen. Kerromme, kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä, mitä hyötyjä Ilmastositoumuksesta yrityksellesi on ja mitä Ilmastositoumus edellyttää. Tietoiskuissa käymme läpi päästölähteitä ja kerromme, mistä yrityksesi voi hakea päästölähteisiin liittyviä tietoja.

Seuraavat tietoiskut:

Haluatko laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Osallistu koulutukseen!

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.

Vuonna 2022 järjestämme päästövähennyskoulutuksia noin kerran kuussa sekä verkko- että lähitoteutuksina. Koulutuspäivät lisätään tälle sivustolle pian.

Seuraavat koulutukset:

Antti Turunen

VASTUULLISUUSASIANTUNTIJA

+358 41 517 9707