Hae ansiomerkkiä

Ansiomerkit

Näin haet ansiomerkkiä

1. Aloita hakemus ja täytä hakijan tiedot.

2. Lisää saajat ja valitse ansiomerkit.

  • Tarvitset kunniakirjaan tulevat nimi- ja tehtävänimiketiedot, työsuhteen alkamisajankohdan ja kunniakirjan päiväyksen.
  • Jos haet elämäntyömerkkiä tai rautaista ansiomerkkiä, kirjoita perusteet hakemuksen viimeisen sivun lisätietoja-kenttään.

3. Täytä toimitus- ja laskutustiedot ja lähetä lomake.

Täytä sähköinen hakulomake

Helpoin tapa hakea ansiomerkkiä on täyttää sähköinen lomake. Voit samalla lomakkeella hakea merkkiä usealle saajalle. Hakuohjeet löydät alta.

Toimitusaika

Hakemuksilla on kolmen viikon käsittelyaika. Hakemuksen voi tehdä paljon aiemminkin ennen luovutustilaisuutta. Ole yhteydessä, jos tarvitset pikaisen toimituksen, niin voimme varmistaa toimitusajan.

Työsuhteen kesto

Työsuhteen kestoon lasketaan sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainloma, tilapäinen lomautus ja asevelvollisuuden suorittaminen. Pitempiaikaiset opinto-, virka-, vuorottelu- ja hoitovapaat vähennetään ansiomerkkiin oikeuttavasta ajasta.

Ansiomerkkejä usealle saajalle

Ansiomerkkejä voi hakea samaan aikaan monellekin saajalle käyttämällä hakemuslomaketta. Kun olet täyttänyt yhden saajan tiedot, voit jatkaa täyttämällä seuraavan saajan tiedot. Useiden kymmenien hakemusten tekemiseen voit käyttää myös hakemussivulta löytyvää Excel-taulukkoa (linkki).

Laskutus

Laskutamme lähetyksen jälkeenpäin.

Elämäntyömerkkien hakeminen

Kun haet hopeista tai kultaista elämäntyömerkkiä, lisää hakemukselle lyhyesti merkinsaajan työhistoria tai CV. Rautaisen ansiomerkin hakemukseen on lisättävä yksilöidyt perusteet merkin myöntämiselle. Perusteet voi kirjoittaa viimeisen sivun lisätietoja-kenttään tai lähettää ansiomerkit@chamber.fi.

Kuka päättää, kenelle ansiomerkki myönnetään?

Merkkien myöntämisperusteista päättää Keskuskauppakamarin kolmeksi vuodeksi kerrallaan asettama ansiomerkkilautakunta, jonka jäsenet edustavat elinkeinoelämän eri aloja.