Ilmoita tekoja vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun nyt!

vuoden vastuullisuusteko banner

Ilmoita tekoja vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun nyt!

Keskuskauppakamari haluaa nostaa esille yritysten vastuullisuustyötä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun avulla.

Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Teot toimivat kannustuksena muille yrityksille vastuullisen toiminnan edistämiseen.

Ilmoittautumisaika vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun on alkanut ja odotamme runsain määrin inspiroivia vastuullisuustekoja. Voit ilmoittaa mukaan joko oman organisaation teon tai voit myös vinkata toisen organisaation vastuullisuusteosta. Kannustamme erityisesti pk-yrityksiä osallistumaan kilpailuun!

Vuoden vastuullisuusteko 2023 on Suomen Paralympiakomitean Vammaiset vaikuttajiksi -hanke. Vuonna 2022 Vuoden vastuullisuustekona palkittiin FabPatch Vaatelaastari ja vuonna 2021 palkittiin 4H Taimiteko.

Kilpailun järjestää Keskuskauppakamari yhteistyökumppaneinaan UN Global Compact Suomi ja JCI Helsinki.

Tutustu aiempien vuosien voittajiin ja finalisteihin.

Samalla verkkolomakkeella voit ilmoittaa oman organisaation vastuullisuusteon tai vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa toisen organisaation teon. Verkkolomakkeella kysymme perustiedot teosta ja yhteystiedot lisäkysymyksiä varten.

Keskuskauppakamarin ja Global Compact Network Finlandin asiantuntijat käyvät läpi hakuaikana ilmoitetut teot ja pyytävät tarvittaessa lisätietoja.

Kilpailun finalistit valitsee Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta

Vaikuttavimpien tekojen esiseulonnan jälkeen Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin enintään kolme vaikuttavimmaksi valitsemaansa vastuullisuustekoa. Kilpailun tavoitteena on löytää vastuullisuustekoja, jotka ovat esimerkillisiä ja osoittavat ennakkoluulotonta ajattelua ja vahvaa tahtoa ratkaisuihin. Tarkoitus ei ole verrata eri yritysten vastuullisuutta tai asettaa yrityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan innostaa yrityksiä jakamaan vastuullisia toimintatapoja keskenään. Vuoden vastuullisuusteko -finalistit ovat tekoja, jotka

  1. edistävät vaikuttavasti yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta (kriteeri 1);
  2. ovat innovatiivisia ja oivaltavia tuotteita, palveluita tai ratkaisuja (kriteeri 2), jotka ovat helppokäyttöisiä/toteuttamiskelpoisia ja skaalattavissa; ja
  3. ovat tuottaneet positiivisia vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja/tai yhteiskuntaan (kriteeri 3).

Kilpailun finalistit kutsutaan Suureen yritysvastuupäivään ja yritykset pääsevät esittelemään vastuullisuustekonsa. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen tulosten perusteella Suuressa yritysvastuupäivässä.

  1. Ilmoittamisaika alkaa huhtikuussa 2024
  2. Ilmoittamisaika päättyy 1.9.2024
  3. Finalistit julkistetaan ja äänestysaika alkaa 6.11.2024
  4. Voittaja julkistetaan Suuressa yritysvastuupäivässä 13.11.2024