Vuoden vastuullisuusteko

4H Suomen Taimiteko on Vuoden vastuullisuusteko 2021! Kiitos kaikille äänestäneille!

Palkitsemme vastuullisuustyössä menestyneen yrityksen Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Vuoden vastuullisuusteko valittiin yleisöäänestyksellä ja palkittiin Keskuskauppakamarin Suuressa Yritysvastuupäivässä 4.11.2021. Ensimmäiseksi Vuoden vastuullisuusteoksi valittiin 4H Suomen Taimiteko.

Seuraavan kerran Vuoden vastuullisuusteko -kilpailu järjestetään syksyllä 2022.

Vuoden vastuullisuusteko 2021 -palkinnon tunnus

Vuoden vastuullisuusteko 2021 -finalistit olivat Matkahuolto – Porvoon kyläkyyti ja
4H – Taimiteko.

Matkahuolto – Porvoon kyläkyyti -palvelun tarkoitus on tarjota harvoilla seuduilla asuville ihmisille mahdollisuus liikkua sujuvasti ja ympäristöystävällisesti. Kyläkyyti on nykyaikainen kutsuliikennepalvelu ja sen tilaaminen tuli mahdolliseksi Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella vuonna 2020. Lue lisää

Taimiteossa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Taimiteossa kompensoidaan niin yritystoiminnasta kuin yksityishenkilöiden arjesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä lisäämällä hiilinieluja Suomeen. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret. Lue lisää

Matkahuolto – Porvoon kyläkyyti
4H – Taimiteko

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Planet Company.

Kilpailun finalistit valitsee Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta

Vaikuttavimpien tekojen esiseulonnan jälkeen Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin enintään kolme vaikuttavimmaksi valitsemaansa vastuullisuustekoa. Kilpailun tavoitteena on löytää vastuullisuustekoja, jotka ovat esimerkillisiä ja osoittavat ennakkoluulotonta ajattelua ja vahvaa tahtoa ratkaisuihin. Tarkoitus ei ole verratta eri yritysten vastuullisuutta tai asettaa yrityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan innostaa yrityksiä jakamaan vastuullisia toimintatapoja keskenään.

Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä

Vuoden Vastuullisuusteko -finalistien keskuudesta voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Finalistit esiteltiin ja äänestys alkoi tällä sivulla maanantaina 1.11.2021 klo 9 ja äänestysaika päättyi torstaina 4.11.2021 klo 16.15. Vuoden vastuullisuusteko -palkinto luovutettiin 4.11.2021 Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa Yritysvastuupäivässä.

Keskuskauppakamarin Suuri Yritysvastuupäivä on vuosittainen ajankohtaisfoorumi, jossa käsitellään vastuullisuuden merkitystä yritystoiminnassa. Clarion Hotel Helsingissä iltapäivällä 4.11.2021 järjestettävä tapahtuma on suunnattu yritysjohdolle, päättäjille, vastuullisuusjohtajille, vastuullisuusasiantuntijoille, yritysten ja organisaatioiden vastuullisuusasioista kiinnostuneille sekä brändi- ja viestintävastaaville. Lisätietoja Suuresta Yritysvastuupäivästä täällä.

Antti Turunen

VASTUULLISUUSASIANTUNTIJA

+358 41 517 9707