Hae ansiomerkkiä

Ansiomerkit

Näin haet ansiomerkkiä

1. Aloita hakemus ja täytä hakijan tiedot.

2. Lisää saajat ja valitse ansiomerkit.

  • Tarvitset kunniakirjaan tulevat nimi- ja tehtävänimiketiedot, työsuhteen alkamisajankohdan ja kunniakirjan päiväyksen.
  • Jos haet elämäntyömerkkiä tai rautaista ansiomerkkiä, kirjoita perusteet hakemuksen viimeisen sivun lisätietoja-kenttään.

3. Täytä toimitus- ja laskutustiedot ja lähetä lomake.

Täytä sähköinen hakulomake

Helpoin tapa hakea ansiomerkkiä on täyttää sähköinen lomake. Voit samalla lomakkeella hakea merkkiä usealle saajalle.

Toimitusaika

Hakemuksilla on kolmen viikon käsittelyaika. Hakemuksen voi tehdä paljon aiemminkin ennen luovutustilaisuutta. Jos tarvitset pikaisen toimituksen, ole yhteydessä, niin voimme varmistaa toimitusajan.

Työsuhteen kesto

Työsuhteen kestoon lasketaan sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainloma, tilapäinen lomautus ja asevelvollisuuden suorittaminen. Pitempiaikaiset opinto-, virka-, vuorottelu- ja hoitovapaat vähennetään ansiomerkkiin oikeuttavasta ajasta.

Ansiomerkkejä usealle saajalle

Ansiomerkkejä voi hakea samaan aikaan usealle saajalle käyttämällä hakemuslomaketta. Kun olet täyttänyt yhden saajan tiedot, paina ”tallenna” ja voit jatkaa täyttämällä seuraavan saajan tiedot. Muista tallentaa jokainen saaja. Useiden kymmenien hakemusten tekemiseen voit käyttää hakemussivulta löytyvää Excel-taulukkoa ja lähettää sen meille sähköpostitse.

Laskutus

Laskutamme lähetyksen jälkeenpäin.

Elämäntyömerkkien hakeminen

Kun haet elämäntyömerkkiä, lisää hakemukselle lyhyesti merkinsaajan työhistoria tai CV. Rautaisen ansiomerkin hakemukseen on lisättävä yksilöidyt perusteet merkin myöntämiselle. Perusteet voit kirjoittaa viimeisen sivun lisätietoja-kenttään tai lähettää osoitteeseen ansiomerkit@chamber.fi.

Kuka päättää, kenelle ansiomerkki myönnetään?

Merkkien myöntämisperusteista päättää Keskuskauppakamarin kolmeksi vuodeksi kerrallaan asettama ansiomerkkilautakunta, jonka jäsenet edustavat elinkeinoelämän eri aloja.