Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä?

Tutustu Ilmastositoumukseen – Maksuttomat tietoiskut Keskuskauppakamarilla

Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Ilmastotavoitteiden saavuttaminen hyödyttää yritystä myös liiketaloudellisesti, sillä hiilijalanjäljen pienentäminen voi vähentää yrityksen kustannuksia. Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja edellyttävät vastuullisuutta. Sitä edellytetään yhä useammin myös tarjouskilpailuissa.

Päästövähennyksiin sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. Ilmastositoumuksen painopisteinä ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt sekä tietyissä tapauksissa myös ostettujen tuotteiden ja palvelujen päästöt. Tule mukaan ja tee Ilmastositoumus, laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi ja viestitä siitä yritysmarkkinoinnissa.

Ilmastositoumus kannattaa:
– Hiilijalanjälkeä pienentämällä voit saavuttaa yrityksellesi kustannussäästöjä.
– Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja vaativat vastuullisuutta.
– Yrityksesi on mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta.
– Suomalaiset yritykset ovat vastuullisuuden suunnannäyttäjiä koko maailmassa

Keskuskauppakamari järjestää maksuttomia tietoiskuja, joissa voit tutustua Ilmastositoumukseen.

Kerromme, kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä, mitä hyötyjä Ilmastositoumuksesta yrityksellesi on ja mitä Ilmastositoumus edellyttää. Tietoiskuissa käymme läpi päästölähteitä ja kerromme, mistä yrityksesi voi hakea päästölähteisiin liittyviä tietoja. Asiantuntijana tilaisuuksissa toimii Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen.
Tietoiskut on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille.

Järjestämme tietoiskuja Keskuskauppakamarille seuraavasti:
perjantaina 27.3. klo 8 – 10 tietoisku toteutetaan etäyhteyksin klo 8.30 – 9.30
torstaina 16.4. klo 8 – 10 tietoisku toteutetaan etäyhteyksin klo 8.30 – 9.30
ILMOITTAUDU TÄSTÄ
keskiviikkona 13.5. klo 8 – 10 tietoisku toteutetaan etäyhteyksin klo 8.30 – 9.30
ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta edellyttävät ennakkoilmoittautumisen.
Koronavirustilanteesta johtuen tilaisuudet toteutetaan etäyhteyksin.

Kuinka yrityksen hiilijalanjälki lasketaan?
Mikäli haluat perehtyä tarkemmin yrityksesi hiilijalanjäljen laskentaan, osallistu koulutustilaisuuksiimme.
Koulutuksissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Lisätietoja:

Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä:
Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

Tilaisuuden yhteyshenkilö:
Keskuskauppakamari, Mari Hakkarainen, p. 050 326 6770, mari.hakkarainen@chamber.fi.