Keskuskauppakamari: Pysäytetään tauti, ei terveitä työntekijöitä

Suomen ja Viron Keskuskauppakamarit lähettivät yhteisen kirjeen Viron tänään työssään aloittavalle pääministerille Kaja Kallakselle sekä Suomen pääministerille Sanna Marinille. Kirjeessä vedotaan maiden hallituksiin, että ne yhteistyössä keskenään ja maiden välisten liikennöitsijöiden kanssa löytäisivät ratkaisun testaamisjärjestelyyn, jolla terveiden ihmisten liikkuminen maiden välillä voidaan turvata.

Yksi mahdollisuus on sopia, että kaikkien laivoihin nousijoiden on esitettävä negatiivinen testitulos 48 tunnin sisällä otettuna. Suomen päässä voi olla vielä omat maahantuloon liittyvät toimenpiteet tämän päälle.

”On pidettävä koko ajan mielessä, että tavoitteenamme on estää taudin leviäminen, ei terveiden ihmisten liikkuminen. Suomen hallitus ottaa taudin torjunnan vakavasti, mutta työn ja talouden tarpeeton haittaaminen ei ole perusteltua. Etenkin jos on parempia keinoja varmistaa, ettei virus leviä matkustajien mukana”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

Romakkaniemi odottaa Kallaksen hallitukselta rohkeita, taloutta ja työllisyyttä vauhdittavia uudistuksia.

”Jos Viro otti monissa asioissa oppia Suomesta 1990-luvulla, niin Suomen olisi syytä ottaa oppia monessa asiassa siitä, mitä Viro on tehnyt tällä vuosituhannella talouskasvun, verotuksen, yritysten toimintaympäristön ja tehokkaan hallinnon aloilla”, Romakkaniemi sanoo.

Romakkaniemi on tänään myös onnitellut yksityisesti Viron uutta pääministeriä. Uusi pääministeri Kallas on vieraillut Suomessa kahdesti lähivuosina Romakkaniemen kutsusta. Ohjelmassa on ollut muun muassa Suomen politiikan, talouden ja median kärkinimien tapaamisia sekä pääpuheenvuoro yritysjohtajille Keskuskauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa.

”Opin tuntemaan Kallaksen ja seurasin hänen työtään, kun hän oli europarlamentaarikkona ja itse toimin kabinettipäällikkönä komissiossa. Ihailen hänen osaamistaan, ahkeruuttaan ja johdonmukaista liberaalia uudistusasennettaan, olipa kyse työlle ja yrityksille myönteisestä taloudesta tai sosiaalisista arvokysymyksistä”, Romakkaniemi sanoo.

Juho Romakkaniemi

Juho Romakkaniemi

Toimitusjohtaja

+358 40 050 5269

Kategoriat:Liikenne, Työllisyys, Talous, Politiikka, Koronakriisi, Juho Romakkaniemi