Keskuskauppakamari: Työterveys mukaan kolmannelle rokotuskierrokselle

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen. Kuva: Liisa Takala.

Pandemiatilanteen jyllätessä on otettava kaikki keinot käyttöön ihmisten terveyden turvaamiseksi. Työterveyshuollon avulla voidaan varmistaa riittävä rokotuskattavuus myös jatkossa ja tukea jo valmiiksi kuormittunutta julkista terveydenhuoltoa. Työterveys on otettava mukaan kolmannelle rokotuskierrokselle, vaatii Keskuskauppakamari. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmansia rokoteannoksia yli 18 vuotta täyttäneille. Nyt on otettava kaikki olemassa olevat keinot käyttöön, jotta rokotuskattavuus saadaan riittäväksi ja rokotustaso pysyy yllä myös jatkossa. Keskuskauppakamari vaatii, että työterveys otetaan mukaan kolmannelle rokotuskierrokselle. 

”On tehotonta, että ihmiset matkustavat rokotuksiin toiselle puolelle kaupunkia kesken työpäivän, kun rokotuksen voisi hoitaa työpaikalla tai työterveyshuollon pisteessä. Tehotonta on myöskin se, että tällä hetkellä rokotteita ei voida hakea ilta-aikaan tai viikonloppuisin. On kuitenkin tärkeää, että rokotteita haetaan myös jatkossa”, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen sanoo.  

Yritykset pystyisivät rokottamaan joustavammin ja tukemaan jo valmiiksi kuormittunutta julkista terveydenhuoltoa, korostaa Horttanainen. Yksityisellä sektorilla on jo valmiiksi olemassa ne resurssit, joilla rokotuskierroksia voidaan tehostaa.  

Myöskin työterveyshuollon ammattilaisten osaaminen on hyödynnettävä täysimääräisesti.  

”Yksityisellä sektorilla tuhansia terveydenhuollon ammattilaisia, joiden osaamisen voisimme ottaa käyttöön. Yrityksillä on myös kyky ja halu olla mukana rokotuksissa. En keksi yhtäkään perusteltua syytä sille, miksi työterveyshuoltoa ei voisi ottaa mukaan”, Horttanainen sanoo.  

Kategoriat:Koronakriisi, Työelämä, Anne Horttanainen