Jussi Pesonen Keskuskauppakamarin hallituksen puheenjohtajaksi

Keskuskauppakamarin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu UPM-Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 1.1.2017 alkaen. Pesonen valittiin myös Kansainvälisen kauppakamarin ICC Suomen hallituksen puheenjohtajaksi.

upm_ar_ceo_jussi_pesonen_2016_rgb_2

UPM-Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen seuraa Keskuskauppakamarin puheenjohtajana Metsä Groupin pääjohtajaa Kari Jordania, joka on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Nordea Pankki Suomi Oyj:n varatoimitusjohtaja Topi Manner on valittu Keskuskauppakamarin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana jatkaa Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo.

”Kauppakamarit ovat lähellä yrityksiä, ja niissä yhdistyy paikallisuus ja kansainvälisyys luontevalla tavalla. Juuri tästä syystä kauppakamareilla olisi paljon annettavaa suomalaiseen talouskeskusteluun. Myös vapaan kaupan teemat ovat juuri tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia”, sanoo Pesonen.

“Haluan kiittää Kari Jordania ansiokkaasta toiminnasta kauppakamarien ja koko Suomen hyväksi. Jussi Pesonen jatkaa vahvojen ja näkemyksellisten puheenjohtajien sarjaa. Tämä osoittaa, että kauppakamarien toimintaa arvostetaan”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin yrittäjä Paula Aikio-Tallgren, Virvatuli-Valaisimet Oy, toimitusjohtaja Kati Levoranta, Rovio Entertainment Oy, kauppaneuvos, toimitusjohtaja Hannu Lundén, Oy Lundén Ab, toimitusjohtaja Janne Ylinen, Kokkolan Halpa-Halli Oy ja Juha Sarsama, Panostaja Oyj.

Uusi puheenjohtaja ja uudet hallituksen jäsenet valittiin Keskuskauppakamarin valtuuskunnan syyskokouksessa 24.11.2016 Helsingissä. Nimitykset astuvat voimaan vuodenvaihteessa.

Nykyisistä hallituksen jäsenistä jatkavat myös vuonna 2017 toimitusjohtaja Antero Asikainen, Franke Finland Oy, pääjohtaja Taavi Heikkilä, SOK, pääjohtaja Mikko Helander, Kesko Oyj, hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen, Paroc Group Oy, toimitusjohtaja Kimmo Naski, HaminaKotka Satama Oy, toimitusjohtaja Petri Niemisvirta, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ja toimitusjohtaja Arto Tiitinen, Isku-Yhtymä Oy.

Keskuskauppakamari ajaa yleisiä parannuksia yritysten toimintaedellytyksiin ja vastaa elinkeinoelämän itsesääntelystä. Keskuskauppakamari koordinoi kauppakamarien toimintaa Suomessa, ja kansainvälinen FinnCham-verkosto ulottuu ympäri maailman. Kauppakamareilla on noin 20 000 jäsenyritystä, jotka muodostavat 50 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta ja 40 prosenttia työpaikoista.