Ilmoituskanava

Kerää arvokasta tietoa yrityksesi toiminnasta – Ilmoituskanava on osa riskienhallintaa. Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla yritykselläsi on mahdollisuus saada tietoa mahdollisista ongelmista varhaisessa vaiheessa ja puuttua niihin.

Palvelut

Whistleblowing-ilmoituskanava on osa vastuullista liiketoimintaa

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan. Ilmoituskanava on osa yrityksen vastuullista toimintaa, jota niin henkilöstö, asiakkaat kuin sidosryhmätkin edellyttävät ja arvostavat.

Keskuskauppakamarin Ilmoituskanava-palvelun avulla organisaatiosi tarjoaa ilmoittajille anonyymin ja luotettavan väylän kertoa väärinkäytöksistä ja epäeettisestä toiminnasta varhaisessa vaiheessa. Puuttumalla väärinkäytöksiin ajoissa myös kustannukset epäkohtien korjaamisesta ovat alhaisemmat.

Selvityksemme mukaan tietoisuus Ilmoituskanavista on edelleen heikkoa. Tutustu Vasikointia vai välittämistä -selvitykseen tästä.

EU:n whistleblowing-direktiiviin pohjautuva ilmoittajien suojelua koskeva laki tulee velvoittamaan yritykset ja organisaatiot tarjoamaan anonyymin kanavan väärinkäytösepäilyjen ilmoittamiseen, jos organisaatiossa on vähintään 50 työntekijää.

Nyt on hyvä hetki hoitaa asia kuntoon ajoissa.

Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla yrityksesi täyttää direktiivin vaatimukset ja tarjoaa työntekijöille ja muille ilmoittajille luotettavan ja helppokäyttöisen kanavan ilmoitusten tekemiseen. Tutustu palveluun ilmoituskanava.fi.

Tutustu Ilmoituskanavaan -tietoisku

Ilmoituskanavan välityksellä voidaan jättää nimettömiä ilmoituksia yrityksen toiminnasta, epäeettisestä toiminnasta tai väärinkäytösepäilyistä. Keskuskauppakamarin Ilmoituskanavan avulla tarjoat henkilöstöllesi, asiakkaillesi ja sidosryhmillesi helpon ja tietoturvallisen tavan puhaltaa pilliin. Maksuttomassa Teams-tietoiskussa kerromme, mitä hyötyjä Ilmoituskanavasta on ja kuinka EU:n whistleblowing-direktiivi organisaatioita velvoittaa. Tutustut myös Keskuskauppakamarin whistleblowing-palveluun.

Tietoisku 23.8.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU

Tietoisku 22.9.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU

Tietoisku 13.10.2022 klo 8.30 ILMOITTAUDU

Ilmoituskanava tehokkaasti käyttöön -verkkokoulutus 12.10.2022

Onko organisaatiosi ottamassa ilmoituskanavaa käyttöön ja vastuullasi on kanavan käyttöönotto tai siitä viestiminen? Tai onko teillä ilmoituskanava jo käytössä ja haluat kuulla lisää ilmoitusten käsittelyn parhaista käytänteistä?

Ilmoituskanava tehokkaasti käyttöön -verkkokoulutuksessa pureudumme ilmoituskanavan käyttöönottoon ja käyttöön. Koulutuksessa käymme läpi tulevan lainsäädännön sisältöä ja ilmoitusten käsittelyn parhaita käytäntöjä. Lisäksi paneudumme siihen, miten kanavasta kannattaa viestiä eri sidosryhmille.

Koulutus antaa kokonaisvaltaisen ja napakan paketin ilmoituskanavaan liittyvistä aiheista.

Saat

  • ajankohtaiset tiedot tulevan lainsäädännön sisällöstä
  • ideoita ja parhaita käytäntöjä, jotka auttavat omaa yritystäsi ilmoituskanavan rakentamisessa ja ilmoitusten käsittelyssä
  • vinkkejä siihen, miten ilmoituskanavasta voi viestiä luottamusta herättävästi sidosryhmille.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Wikberg Stina

Wikberg Stina

Johtaja, yritysten itsesääntely ja vastuullisuus

+358 40 342 4781