ATA carnet’lla nostolava-autot matkaavat Kanadaan ja tuulivoimalat huolletaan Norjassa

Kansainvälisten asioiden yhteyspäällikkö Anne Hatanpää.

Janneniska Oy haki ensimmäisen ATA carnet’nsa vuonna 2013. Sen jälkeen yritys on hankkinut niitä vuosittain tavaroiden väliaikaista vientiä varten EU:n ulkopuolelle. Helppokäyttöinen asiakirja sujuvoittaa tullausmenettelyjä ja säästää aikaa ja rahaa.

”Kun toimintamme laajeni EU:n ulkopuolelle, aloimme hakea ATA carnet’ita viedäksemme kalustoa väliaikaisesti Kanadaan ja esitelläksemme toimintaamme siellä. Tuulivoimaloiden huoltotöitä olemme tehneet asiakkaillemme useana vuonna Pohjois-Norjassa. ATA carnet’ita olemme hakeneet useasti Norjan ja Kanadan matkojamme varten”, kertoo turvallisuuspäällikkö Saku Nurminen Janneniska Oy:stä.

Nurmisen mukaan ATA carnet’lla tavaroiden vieminen väliaikaisesti EU:n ulkopuolelle on helppoa ja ohjeet ovat selkeät.

”Tehtäväksemme on jäänyt noudattaa sääntöjä ja aikatauluja sekä huolehtia siitä, että saamme tarvittavat leimat tulliselvitysten yhteydessä. Helsingin seudun kauppakamari on auttanut meitä kiperissä tilanteissa myöntämällä ATA carnet’n minimiajassa”, Nurminen jatkaa.

”Matkan varrella sattuu ja tapahtuu. Joskus muutokset ovat yllättäviä, ja niihin on löydettävä nopeasti ratkaisuja. Silloin kannattaa kääntyä kauppakamarin puoleen, joka auttaa yritystä selviytymään haasteellisesta tilanteesta nopeasti”, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden yhteyspäällikkö Anne Hatanpää.

”Kauppakamari on ollut yhteydessä eri maiden tulleihin ja selvittänyt puolestamme tulleilta tulleita kyselyjä ja niihin liittyviä epäselvyyksiä. Kauppakamarin ripeä toiminta on auttanut meitä kiperissä tilanteissa”, Nurminen sanoo.

Lisätiedot ja ohjeet ATA carnet’n hakemista varten löytyvät sivulta www.atacarnet.fi

Yritystiedot:
Janneniska Oy: Janneniska Oy on Pohjoismaiden johtava nostolava-autoja vuokraava yritys. Toimintamme perustana on ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä nykyaikainen ja turvallinen kalusto. Tavoitteenamme on taata asiakkaillemme parhaat mahdolliset olosuhteet töiden turvalliseen suorittamiseen. Tarvittaessa henkilökuntamme avustaa myös varsinaisessa urakassa, jolloin työ sujuu nopeammin ja tehokkaammin. Bladefence Oy kuuluu Janneniska konserniin ja tuottaa tuulivoimaloiden siipien huoltopalveluita.

Bladefence tarjoaa kehittyneimmät menetelmät tuulivoimaloiden siipien suorituskyvyn ja kestävyyden maksimoimiseksi. Yritys on perustettu vuonna 2010, ja siitä lähtien yritys on keskittynyt tarjoamaan korkealaatuista siipihuoltopalvelua ja muuttamaan reaktiivisten ja kalliiden tuuliturbiiniterien korjausten yleistä käytäntöä kohti yhteisiä riskejä, ennaltaehkäisevää huoltoa ja kiinteitä maksuja.

Hatanpää Anne

Anne Hatanpää

Yhteyspäällikkö

+358 50 320 9539

Kategoriat:Kansainväliset asiat, Vienti, Anne Hatanpää