Verotus

Kuva: Shutterstock.

Kolme vinkkiä yrityksen veroasioiden hoitoon koronaviruksen iskiessä

Koronavirus voi viedä yrityksiä maksuvaikeuksiin ja työntekijöitä sairauslomalle. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää listaa saatavilla olevia helpotuksia veroasioiden hoitoon koronaviruksen iskiessä.

1) Jos arvio yrityksen tuloksesta on heikentynyt, yritys voi pyytää Verohallintoa alentamaan verovuodelle 2020 määrättyjä ennakkoveroja. Hakemuksen voi tehdä OmaVerossa. Verohallinnon mukaan ennakkoveroja voidaan poikkeuksellisesti alentaa ilman välitilinpäätöksen tai muun kirjallisen selvityksen toimittamista.

2) Tilapäisiin maksuvaikeuksiin voi hakea maksujärjestelyä OmaVerossa tai soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon 029 497 028.

3) Veroilmoituksen antamiseen voi hakea sairastumisen perusteella lisäaikaa viimeistään veroilmoituksen määräpäivänä. Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien tulee antaa veroilmoitus 31.12.2019 päättyneeltä tilikaudelta viimeistään 30.4.2020. Verohallinto voi myös jättää perimättä myöhästymismaksun sairastumisen vuoksi myöhästyneestä veroilmoituksesta, alv-ilmoituksesta tai tulorekisteri-ilmoituksesta.

Verohallinnon nettisivuilla on päivittyvä kooste koronavirukseen liittyvistä verouutisista.

Linkki: https://kauppakamari.fi/wp-content/uploads/2020/03/keskuskauppakamarin-toimenpide-ehdotukset.pdf