Liikenne

Suomen liikenneinfrastruktuuri tulee nostaa sellaiselle tasolle, että pystymme takaamaan elinkeinoelämän tarpeet, parantamaan liikenneturvallisuutta ja aidosti hyödyntämään digitalisaation mukanaan tuomia etuja ja mahdollisuuksia.

Liikenteeltä kerätään maksuja ja veroja seitsemän kertaan enemmän kuin mitä liikenteeseen ohjataan rahoitusta takaisin. Haluamme olla vaikuttamassa siihen, että suomalaisten yritysten kilpailukykyä ei heikennetä kansallisilla maksuilla, jotka nostavat logistiikan kokonaiskustannuksia.

Meidän mielestämme Suomen liikenneinfrastruktuuri tulee nostaa sellaiselle tasolle, että pystymme takaamaan elinkeinoelämän tarpeet, parantamaan liikenneturvallisuutta ja aidosti hyödyntämään digitalisaation mukanaan tuomia etuja ja mahdollisuuksia. Hallituksen tekemät tasokorotukset liikenneinfran ovat olleet askel oikeaan suuntaan, mutta Suomen kilpailukyvyn takaamiseksi tarvitaan kertapanostus infran kuntoon.

Suuri liikennepäivä

Keskuskauppakamarin Suuri liikennepäivä on vuosittainen foorumi, jossa käsitellään liikennettä ja logistiikkaa koskevia ajankohtaisia teemoja ja tulevaisuuden näkymiä keskiössä Suomen kilpailukyvyn parantaminen. Seuraava Suuri liikennepäivä järjestetään 20.9.2023.

Vastaava asiantuntija

Sipola Johanna

Johanna Sipola

Varatoimitusjohtaja

+358 50 352 1172