Syyskuun ylimääräisessä koekierroksessa laillistetun kiinteistönvälittäjän (LKV) tai laillistetun vuokrahuoneiston välittäjän (LVV) pätevyyden sai yhteensä 105 kiinteistöalan ammattilaista. Vuonna 2016 voimaan astuva lakimuutos edellyttää, että vähintään puolella välitysliikkeen välittäjistä on oltava Keskuskauppakamarin välittäjäkokeessa osoitettu ammatillinen pätevyys.

Antti Turunen
”21.11. järjestettävä koe on viimeinen mahdollisuus suorittaa LKV- tai LVV-tutkinto ennen voimaan astuvaa lakimuutosta”, sanoo Antti Turunen.

Vuoden 2016 alusta alkaen joka toisella välitysliikkeessä työskentelevällä henkilöllä on oltava suoritettuna Keskuskauppakamarin myöntämä laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyys (LKV) tai laillistetun vuokrahuoneiston välittäjän pätevyys (LVV). Aiemmin riitti, että vähintään yhdellä välitysliikkeen työntekijällä oli kyseinen pätevyys hankittuna.

“Lainmuutoksen tavoitteena on parantaa välityspalveluiden laatua ja lisätä asiakkaiden luottamusta välittäjiä kohtaan. Lainmuutos näkyy selvästi kasvaneena kysyntänä tutkintoja kohtaan, ja siksi järjestimme syyskuussa ylimääräisen koekierroksen”, kertoo Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen.

Keskuskauppakamarin järjestämään, ylimääräiseen kiinteistönvälitysalan kokeeseen osallistui syyskuussa yhteensä 378 kokelasta. LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä -kokeen suoritti 368 kokelasta, joista 99 kokelasta eli 27 prosenttia läpäisi kokeen hyväksytysti. LVV eli laillistetun vuokrahuoneistonvälittäjä -kokeeseen osallistujia oli 10, ja pätevyyden sai 6 kokelasta eli 60 prosenttia osallistujista.

“Läpipääsyprosentti oli selvästi alhaisempi kuin esimerkiksi edellisellä koekierroksella.Totuttua heikommat tulokset kielivät siitä, että monelta kokeeseen valmistautuminen on jäänyt kesän aikana puutteelliseksi”, kommentoi Turunen.

Välittäjäkokeet järjestetään valtakunnallisesti kolmella koepaikalla: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Syyskuun koetilaisuuteen osallistujia tuli yhteensä 107 paikkakunnalta. Selvästi eniten osallistujia tuli Helsingistä ja yhteensä noin puolet osallistujista oli kotoisin pääkaupunkiseudulta. Pääkaupunkiseutulaisten osuus kokeessa hyväksytyistä jäi kuitenkin kolmannekseen. Kaiken kaikkiaan kokeen läpäisseet välittäjät tulivat 48 eri paikkakunnalta ympäri Suomea.

Seuraava koe järjestetään 21.11.2015 kolmella paikkakunnalla Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Se on viimeinen mahdollisuus suorittaa LKV- tai LVV-tutkinto ennen voimaan astuvaa lakimuutosta.

Hyväksyttyjen nimet ovat nähtävissä sivuillamme https://kauppakamari.fi/koulutus-tutkinnot-kokeet/lkv-ja-lvv-koe/uudet-lkv-ja-lvv-kiinteistonvalittajat/. Keskuskauppakamarin välittäjälautakunta järjestää välittäjäkokeet vuonna 2015 poikkeuksellisesti kolme kertaa. Seuraava koe järjestetään 21.11.2015. Ilmoittaudu kokeeseen osoitteessa https://kauppakamari.fi/koulutus-tutkinnot-kokeet/lkv-ja-lvv-koe/valittajakokeeseen-ilmoittautuminen/.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lakimuutos 2016: Vielä ehtii suorittaa laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden

1. Mistä löytyy lista/luettelo kaikista henkilöistä, jotka ovat ovat suorittaneet tähän mennessä vaadittavan LKV-tutkinnon? Miten voi selvittää onko jollakin henkilöllä suoritettuna LKV-koe? Vertailuna ARA:n tiedot pätevöityneistä rakennusten energiatodistusten laatijoista.

Kommentointi on suljettu.